Βασικά τα παιδιά δεν είναι κλέφτες. Κι ας μην το λέει τ’ όνομα. Και να ήθελαν να περνούν ως τέτοιοι, δεν… Αλλά ψυχή σίγουρα έχουν.

Πάντα βγαίνει κάτι φρέσκο. Και η Αγγλία (και γενικά το Ηνωμένο Βασίλειο) όλο και προσθέτει λιθαράκια στο μουσικό οικοδόμημα. Οι Nothing But Thieves έχουν τα φόντα από λιθαράκια να γίνουν ογκόλιθοι, φαίνεται από το πρώτο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε τις προάλλες («Nothing but thieves» – 16 Οκτωβρίου). Ο χρόνος θα έχει τον τελευταίο λόγο βέβαια. Πάντως έχουν κλέψει τις εντυπώσεις πολύ πριν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους, με τα τρία EP που έβγαλαν από το 2013 μέχρι σήμερα. Δεν φτάνεις να παίζεις support στους Μuse για πλάκα…

Η πραγματικά ιδιαίτερη φωνή του Κόνορ Μέισον είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει αίσθηση στον ακροατή. Οι συνθέσεις ακολουθούν αμέσως μετά. Κι αν δεν σας πείσει το βίντεο, μπορείτε να αναζητήσετε και τις ζωντανές εμφανίσεις τους – έτσι, για την επιβεβαίωση ότι τα παιδιά τό ‘χουν.

Το «Itch» κυκλοφόρησε ως σινγκλ στις 18 Μαρτίου του 2015 με το βίντεο να ανεβαίνει στο YouTube μόλις 8 μέρες αργότερα. Μη σας ξενίσει το ξεκίνημά του, αξίζει κάθε δευτερόλεπτο.

Πληροφοριακά, η δίμηνη βρετανική περιοδεία τους για την προώθηση του δίσκου τους έχει γίνει ήδη sold out…