Ακολουθώντας τα χθεσινά μονοπάτια είπα να κινηθώ σε παρόμοια «λιβάδια» και σήμερα, καταλήγοντας σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του είδους: το «Bad to the bone» από τον Τζορτζ Θόρογκουντ και την μπάντα του, τους Delaware Destroyers – συνήθως σκέτο Destroyers χάριν συντομίας. Και ναι, ισχύει το προφανές: είναι από την πολιτεία Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, συγκεκριμένα από την πόλη Ουίλμινγκτον.

Πριν πέσουμε βαθιά στα γεωγραφικά, ας γυρίσουμε στα μουσικά. Το τραγούδι που έκανε διεθνώς γνωστό τον μίστερ Θόρογκουντ προέρχεται από το πέμπτο άλμπουμ, του 1982, με τον ίδιο τίτλο. Ευτυχής συγκυρία, η λήξη του συμβολαίου με την προηγούμενη δισκογραφική και η σύναψη νέου με την EMI, από την οποία κυκλοφόρησε και ο δίσκος. Ομως πριν έρθει το μεγάλο βήμα προς τη διεθνή αναγνώριση, το συγκρότημα είχε εμφανιστεί ως support στην αμερικανική περιοδεία των Rolling Stones το 1981. Κι όχι μόνο αυτό, την ίδια χρονιά έκαναν και την περιοδεία «50/50» δηλαδή περιοδεία σε πενήντα πολιτείες σε πενήντα μέρες. Αξιέπαινο – κι εξουθενωτικό φυσικά. Μάλιστα κατάφεραν τελικά να παίξουν 51 συναυλίες σε πενήντα ημέρες!

Το «Bad to the bone» είναι από τα αγαπημένα της μικρής αλλά και της μεγάλης οθόνης. Συγκεκριμένα, έπαιξε στο «Terminator 2» και σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές που είδαμε κι εδώ («Παντρεμένοι με παιδιά», «Οι σκληροί του Μαϊάμι») αλλά και διαφημίσεις κ.λπ. στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πάντως, κι ας είναι εξήντα πέντε Μαΐων πια, ο Θόρογκουντ συνεχίζει να περιοδεύει με τους Destroyers διεθνώς.