Ανήκει στην κατηγορία των αυτοκινήτων όπου οι επιδόσεις δεν αποτελούν προτεραιότητα, οι σχεδιαστικές πρακτικές δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας και ο εξοπλισμός δεν ακολουθεί τη λογική της αδιαπραγμάτευτης πληρότητας.

Το Skoda Citigo είναι ένα αυθεντικό αυτοκίνητο πόλης – το πρώτο στη σύγχρονη ιστορία της φίρμας – με συμπαγείς διαστάσεις και έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου, ο οποίος ανάλογα με την έκδοση αποδίδει 60 ή 75 ίππους. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο στις μέρες μας, ωστόσο καλείται να δώσει πραγματικές μεταφορικές λύσεις. Και αυτό κάνει. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το Citigo αποδεικνύεται ικανό να ανταποκριθεί στις αστικές του υποχρεώσεις όσο και στην κίνηση μακριά από το κέντρο της πόλης. Το πλαίσιο, σε συνδυασμό με τις αναρτήσεις, προσφέρει εξαιρετική ποιότητα κύλισης, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα σαφώς μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς για το ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης και για το μηχανικό κιβώτιο των πέντε σχέσεων που αποτελεί τη μοναδική – μέχρι στιγμής – επιλογή.

Αρκετά καλός αποδεικνύεται ο τρικύλινδρος κινητήρας των 999 κ.εκ., είτε μιλάμε για την έκδοση των 60 ίππων είτε γι’ αυτή των 75 ίππων, ενώ η περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου – στο εθνικό δίκτυο με δυσκολία ξεπερνά τα 5,0 λίτρα/100 χλμ. – αποζημιώνει.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν λείπουν και από το εσωτερικό, ενώ ο εξοπλισμός προσφέρει τα απαραίτητα (οι τέσσερις αερόσακοι το air condition και πιθανώς το ESP θα αποτελέσουν τη βάση όλων των εκδόσεων) σε συνδυασμό πάντα με τους άνετους χώρους.