Ο Βόλος μαζί με τη Νέα Ιωνία, τη Νέα Αγχίαλο, την Αγριά, την Αρτέμιδα, την Πορταριά, την Αισωνία, την Ιωλκό και τη Μακρινίτσα, που συγκροτούν τον νέο Δήμο Βόλου, είναι μια περιοχή προικισμένη με μοναδικό φυσικό περιβάλλον και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την αναδεικνύουν σε βασική επιλογή ελλήνων και ξένων επισκεπτών για τις διακοπές ή τις σύντομες εξορμήσεις τους.

Οι ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές της περιοχής, ο μοναδικός συνδυασμός θάλασσας και βουνού και η αρμονία φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος προσφέρουν πολλές επιλογές διασκέδασης, αναψυχής και διακοπών.

Η σύγχρονη πόλη του Βόλου και η ευρύτερη περιοχή διακρίνονται για τα σημαντικότατα επισκέψιμα μνημεία του πολιτισμού, αρχαιολογικό μουσείο, θεματικά μουσεία, εκκλησιαστικά μνημεία, έργα του Θεόφιλου.

Είναι περιοχή που η μυθολογία τής φέρθηκε απλόχερα, αφού συνδέεται με παγκόσμια γνωστούς μύθους, όπως οι μύθοι των Αργοναυτών και των Κενταύρων. Με φροντίδα του Δήμου Βόλου, μάλιστα, έχει κατασκευαστεί το ομοίωμα του μυθικού σκάφους «Αργώ». Είναι, ακόμη, περιοχή με ξεχωριστή τοπική αρχιτεκτονική και πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, σημαντικά κτίρια της βιομηχανικής κληρονομιάς και το μοναδικό τρενάκι του Πηλίου, έργο του Ντε Κίρικο.

Οι σύγχρονες δημόσιες και ιδιωτικές τουριστικές υποδομές, οι ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια και η ιδιαίτερη γαστρονομία της περιοχής αποτελούν πρόκληση για τον κάθε επισκέπτη.

Αυτή τη γοητευτική ποικιλία, αυτή την απροσδόκητη διαφορετικότητα, αυτή τη συνεχή εναλλαγή στα χρώματα και στο τοπίο μπορεί να αναζητήσει και να βρει ο επισκέπτης της περιοχής μας.

Ο Βόλος, το Πήλιο, η ευρύτερη περιοχή μας εγγυώνται άνετες και ευχάριστες διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου.

Ενας τουριστικός προορισμός με ιδιαίτερη ταυτότητα που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε…

Ο Πάνος Σκοτινιώτης είναι δήμαρχος Βόλου