Καρδίτσα. Ο νομός των τριών λιμνών που συνδυάζει αρμονικά το υγρό στοιχείο, την απεραντοσύνη του θεσσαλικού κάμπου και το πολυποίκιλο ανάγλυφο των Αγράφων.

Πάνω στα Άγραφα, στο άλλοτε οροπέδιο της Νεβρόπολης, απλώνεται η Λίμνη Ν. Πλαστήρα και γύρω της πανέμορφα χωριά, αμφιθεατρικά κτισμένα.

Εδώ, η ξελογιάστρα φύση καλεί τον επισκέπτη να τη χαρεί με όλες τις αισθήσεις του. Σύγχρονες εγκαταστάσεις θα του προσφέρουν μια ευχάριστη διαμονή, ενώ στην ίδια περιοχήσε ύψος 1.000 μ.- το δασικό χωριό «Δρυάδες» αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση για όποιον αναζητεί πιο άμεση επαφή με τη φύση.

Η μαγευτική Αργιθέα, μια παρθένα περιοχή της Πίνδου, προσφέρει στον επισκέπτη χίλιες-δυο δυνατότητες εξερεύνησης μέσα από ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Λίμνη Στεφανιάδα, γέννημα ενός φυσικού φαινομένου.

Η νέα Λίμνη Σμοκόβου, στα νότια του νομού, αποτελεί έναν επιπλέον προορισμό για τους φυσιολάτρες και όχι μόνο.

Εκεί κοντά, σε ένα περιβάλλον με πλούσια βλάστηση, αιώνες τώρα λειτουργούν τα φημισμένα θειούχα Ιαματικά ΛουτράΣπα.

Αρχαιολογικοί χώροι με μοναδικό ενδιαφέρον, βυζαντινά μοναστήρια, τοξωτά γεφύρια και πλήθος άλλων μνημείων, διάσπαρτα σε όλη την έκταση του νομού, ξεδιπλώνουν στον επισκέπτη πτυχές από τη μακραίωνη ιστορία και το πολιτισμικό παρελθόν της περιοχής.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει τις παλιές υποδομές και να δημιουργήσει νέες, αναγκαίες για μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Η Καρδίτσα σάς περιμένει να εξερευνήσετε κάθε γωνιά της και να χαρείτε την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων της…. Ο κ. Φώτης Αλεξάκος είναι νομάρχης Καρδίτσας