O Βόλος είναι μια όμορφη πόλη με παράδοση θερμής φιλοξενίας. Συνδυάζει το ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον με μια δυναμική αστική ανάπτυξη. Χτισμένος αμφιθεατρικά στους πρόποδες του κατάφυτου Πηλίου, με θαλάσσιο μέτωπο 14 χιλιομέτρων στον ήρεμο Παγασητικό Κόλπο, αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Ο Βόλος είναι μια πόλη με πολλές όψεις. Γεννήθηκε ως μεγάλο λιμάνι και κέντρο του θεσσαλικού σιδηροδρόμου. Αναπτύχθηκε ως πρωτοποριακός πόλος βιομηχανίας και εμπορίου. Διακρίθηκε ως πόλη πολιτισμού και κοινωνικής προόδου. Χαρακτηρίστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα αστικό θαύμα της Ελλάδας.

Η θάλασσα των Αργοναυτών και το βουνό των Κενταύρων, η «Αργώ» του Ιάσονα και το τρενάκι του Ντε Κίρικο, τα νεοκλασικά κτίρια και τα πηλιορείτικα αρχοντικά, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η βιομηχανική κληρονομιά, οι ζωγραφιές του Θεόφιλου και η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία συνθέτουν μια πολύμορφη και ενδιαφέρουσα εικόνα του Βόλου. Οι Γαλάζιες Ακτές γύρω από την πόλη προκαλούν για μια βουτιά στα καθαρά νερά. Πρωινός καφές δίπλα στη θάλασσα, τσίπουρο και θαλασσινοί μεζέδες το μεσημέρι, πλούτος επιλογών για ποιοτική νυχτερινή ζωή, η πόλη είναι πάντα εδώ να σας καλωσορίσει και να σας χαρίσει στιγμές αξέχαστες κι ανεπανάληπτες.

Αυτή τη γοητευτική ποικιλία, αυτή την απροσδόκητη διαφορετικότητα, αυτή τη συνεχή εναλλαγή στο τοπίο, στον πολιτισμό, στους ανθρώπους, μπορεί και σήμερα να αναζητήσει και να βρει ο επισκέπτης της πόλης. Έξω από τα στερεότυπα «πακέτα» του μαζικού τουρισμού. Κάτω από την επιφάνεια του τουριστικού marketing.

Ο Βόλος παραμένει μια σταθερή αξία για τους λάτρεις της ομορφιάς και της ποιότητας. Και σας περιμένει να τον ανακαλύψετε…

Ο κ.

Αλέκος Βούλγαρης είναι δήμαρχος Βόλου