Ελάχιστες περιοχές συνδυάζουν διακοπές σε βουνό και θάλασσα. Μία από αυτές είναι ανατολικά του Νομού Λάρισας. Εδώ στη σκιά του Κίσσαβου, σε ακτίνα σχεδόν 50 χλμ. από το παραθαλάσσιο και παραποτάμιο Στόμιο έως το καταπράσινο Πολυδένδρι, τα πυκνά δάση εναλλάσσονται με την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα όπου μικρές και μεγάλες παραλίες σάς περιμένουν για τις καλοκαιρινές βουτιές.


Η έξοδος του Κίσσαβου προς τη θάλασσα είναι μια διαδρομή πολλών χιλιομέτρων γεμάτη παραλίες βραβευμένες με γαλάζια σημαία. Το καλοκαίρι γεμίζει αυτοκίνητα και κόσμο καθώς είναι γεμάτη εξοχικά σπίτια, μαγαζιά, ταβέρνες, beach bar, καφέ. Αφετηρία της περιήγησης στα παράλια του Νομού Λάρισας μπορεί να αποτελέσει το Στόμιο, το οποίο μέχρι το 1928 λεγόταν Τσάγεζι και ήταν ψαροχώρι. Από το Στόμιο οδηγείτε προς Κόκκινο Νερό (10 χλμ.) επιλέγοντας τον καινούργιο παραλιακό που θα βρείτε 2 χλμ. έξω από ψαροχώρι. Περνάτε πάνω από τις παραλίες Παναγιά, Ψαρόλακας, Πηγάδι – που είναι και η ωραιότερη-, Καλύβι, Πλατειά Άμμο και σύντομα φτάνετε στην παραθεριστική λουτρόπολη Κόκκινο Νερό που ζωντανεύει κάθε καλοκαίρι. Έχει ως αξιοθέατο το βυζαντινό γεφύρι χτισμένο σε ωραιότατη τοποθεσία και την πηγή από την οποία πήρε το όνομά της: Το νερό της θεωρείται πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και έχει χωνευτικές ιδιότητες.

Στη συνέχεια ο ασφαλτόδρομος κινείται αρκετά κοντά στη θάλασσα περνώντας από τις περιοχές Κουτσουπιά και Παλιουριά μετά την οποία θα δείτε μεγάλες και μικρές παραλίες με βότσαλο και άμμο, πλατάνια και φλαμουριές πάνω στο νερό. Από το σημείο θέας με το στρογγυλό κιόσκι που υπάρχει στο τέλος των παραλιών αυτών, θα χαζέψετε τα 11,5 χιλιόμετρα της παραλίας του Αγιόκαμπου όπου το καλοκαίρι λειτουργούν είκοσι οργανωμένες ακτές, τέσσερις από τις οποίες έχουν πάρει γαλάζιες σημαίες. Λίγο μετά τον Αγιόκαμπο θα συναντήσετε τον Ρακοπόταμο, με τους απότομους βράχους να δημιουργούν μικρούς πανέμορφους κολπίσκους, ιδανικούς για να αποφύγει κανείς την πολυκοσμία των πλαζ.