Ο Νομός Καρδίτσας διαθέτει ήδη δύο τεχνητές λίμνες. Την πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα, που αποτελεί πλέον έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς σε όλη τη χώρα και τη νέα λίμνη του Σμοκόβου που δημιουργήθηκε το 2003 και αναπτύσσεται γοργά. Σε κοντινή απόσταση από τη μικρή χαριτωμένη λίμνη της Στεφανιάδας δημιουργείται και η τρίτη τεχνητή λίμνη με την κατασκευή του Φράγματος «Συκιάς» στον Αχελώο. Η οδική σύνδεση των τριών λιμνών, που μέρα με τη μέρα παίρνει σάρκα και οστά, είναι μια ονειρική διαδρομή στα κατάφυτα Άγραφα και τη μαγευτική Αργιθέα.

Ο Νομός Καρδίτσας βρίσκεται πραγματικά στην «καρδιά» της χώρας και με τη βελτίωση του οδικού δικτύου που ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς, είναι πλέον εύκολα προσβάσιμος από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Η λίμνη Πλαστήρα, η λίμνη Σμοκόβου με τα ιαματικά λουτρά της, τα Άγραφα και η Αργιθέα συνθέτουν έναν επίγειο παράδεισο για κάθε φυσιολάτρη και παρέχουν τη δυνατότητα για ορειβασία, ψάρεμα, ιππασία, αθλήματα βουνού και για περιπάτους στο δάσος. Τα ξακουστά Μοναστήρια των Αγράφων αποτελούν μια ακόμη εναλλακτική πρόταση για τον επισκέπτη.

Αν νιώσετε την επιθυμία για ένα ραντεβού με τη φύση όπως την ονειρεύεστε ή όπως τη ζήσατε στα παιδικά σας χρόνια, καλοκαίρι με ήλιο χωρίς καύσωνα, άνοιξη και φθινόπωρο με χρώματα και αρώματα που έχουμε ξεχάσει, χειμώνα με άφθονο χιόνι, τζάκι, χωριάτικο λουκάνικο και κόκκινο κρασί, είμαστε εδώ και σας περιμένουμε.

Αν δεν μπορείτε να φθάσετε στην Ελβετία, σας διαβεβαιώνουμε ότι τα τοπία των λιμνών, των περήφανων Αγράφων, της απάτητης και παρθένας Αργιθέας, δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτή. Η δική μας φιλοξενία και ζεστασιά κάνει τη διαφορά. ● Ο Φώτης Αλεξάκος είναι νομάρχης Καρδίτσας