O Βόλος είναι μια πόλη με ιδιαίτερη παράδοση στη θερμή φιλοξενία. Έχει το σπάνιο προνόμιο να συνδυάζει τον δυναμισμό της αστικής ανάπτυξης με φυσικό περιβάλλον ασύγκριτης ομορφιάς. Χτισμένος στους πρόποδες του κατάφυτου Πηλίου, με μέτωπο στην παραλία του ήρεμου Παγασητικού κόλπου, διαθέτει τα χαρακτηριστικά μεγάλης και σύγχρονης πόλης και παράλληλα τα πλεονεκτήματα ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού.

Η θάλασσα των Αργοναυτών και το βουνό των Κενταύρων, η «Αργώ» του Ιάσονα και το τρενάκι του Ντε Κίρικο, τα νεοκλασικά κτίρια και τα πηλιορείτικα αρχοντικά, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η βιομηχανική κληρονομιά, οι ζωγραφιές του Θεόφιλου και η σύγχρονη εικαστική δημιουργία, το θέατρο και ο Καραγκιόζης, η παραδοσιακή μουσική και το Ωδείο, η Συμφωνική και το ρεμπέτικο, η όπερα και το ροκ, συνθέτουν την πολύμορφη κι ενδιαφέρουσα εικόνα του Βόλου.

Άλλωστε, ο Βόλος δεν είχε ποτέ μία και μόνον όψη. Υπήρξε η πόλη του μεγάλου λιμανιού και του σιδηρόδρομου, της αστικής τάξης και της εργατιάς, της ανάπτυξης και της ύφεσης, της συντήρησης και της ανατροπής. Αυτή τη γοητευτική ποικιλία, αυτήν την απροσδόκητη διαφορετικότητα, αυτήν τη συνεχή εναλλαγή στο τοπίο, στον πολιτισμό, στους ανθρώπους μπορεί και σήμερα να αναζητήσει και να βρει ο επισκέπτης της πόλης. Έξω από τα στερεότυπα «πακέτα» του μαζικού τουρισμού. Κάτω από την επιφάνεια του τουριστικού marketing. Ο Βόλος παραμένει σταθερή αξία για τους λάτρεις της ομορφιάς και της ποιότητας. Και σας περιμένει να τον ανακαλύψετε…

Ο Αλέκος Βούλγαρης, είναι δήμαρχος Βόλου