Παρελθόν από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ αποτελεί ο Δημήτρης Μάρκος. Ο μέχρι πρότινος σκάουτερ των τμημάτων υποδομής της Ενωσης αποχώρησε από το πόστο του, λόγω διαφοράς φιλοσοφίας με τους επικεφαλής των Ακαδημιών. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μάρκος είχε έρθει σε ρήξη το τελευταίο διάστημα με τον Ακη Ζήκο. Οι δυο τους φαίνεται να μην είχαν και τις καλύτερες των σχέσεων και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη λήξη της συνεργασίας τους. Αναφορικά με την επόμενη μέρα του Μάρκου, οι πληροφορίες θέλουν τον ΟΦΗ να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσληψής του για την ενίσχυση του σκάουτινγκ των Ακαδημιών του. Να τονιστεί πως ο Μάρκος μετείχε στο τιμ της ΑΕΚ με αρμοδιότητα να ανακαλύπτει ταλέντα και παλαιότερα, πριν από περίπου 10 χρόνια. Και επίσης θήτευσε σε ανάλογο πόστο και στον Παναθηναϊκό. Αλλά φαίνεται πως ο Ζήκος δεν ήθελε πολλούς στα πόδια του. Το καλύτερο βέβαια για την ΑΕΚ θα ήταν να βγάλει κάποιο ταλέντο και να μη δέχεται τόσο βαριές ήττες όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα.

Μεταγραφική προεργασία

Ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι έτοιμος από νωρίς ενόψει Ιανουαρίου και τη μία μεταγραφή που θα έχει δικαίωμα να κάνει. Οσο κι αν δεν το παραδέχονται στο Κορωπί, έχει γίνει ήδη η προεργασία και δεν αφορά μόνο κεντρικούς αμυντικούς. Απλά, το κέντρο της άμυνας είναι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα. Αλλά επειδή Νταμπίζας και Δώνης γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή μέχρι τότε, έχουν ξεχωρίσει και 2-3 μεταγραφικούς στόχους που σχετίζονται με άλλες θέσεις. Οι περισσότεροι είναι από την Ελλάδα. Περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός μπορεί να τις προχωρήσει. Περισσότερα… προσεχώς!

Τα πέναλτι στο… 0-0

Eνα καθαρό πέναλτι με τον Λεβαδειακό στο 0-0, σε εκείνη τη χερούκλα του Ντιόγκο στο γύρισμα του Πάρντο. Eνα ακόμη προχθές στη Νέα Σμύρνη πάλι στο 0-0 με το γκρέμισμα του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου στην περιοχή του Πανιωνίου. Δύο σε τέσσερις αγωνιστικές, με ματς που ακόμη ήταν ορθάνοιχτα. Αυτά για όσους έχουν την εντύπωση πως η Εξυγίανση δεν ζει ανάμεσά μας. Και όσους προσπαθούν από το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα να σχηματίσουν μια εικονική πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4 στα 4. Από αυτούς τους 12 βαθμούς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί κανείς. Θα ήθελαν άραγε οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου να κάνουν μια αντίστοιχη καταμέτρηση; Γιατί εκεί θα έμπαιναν στην εξίσωση δύο άλλα πέναλτι, που δεν ήταν αλλά δόθηκαν στο 0-0. Αυτό του Πρίγιοβιτς στην Τούμπα με τον Αστέρα και το άλλου του Μάνταλου στην Τρίπολη.

Ποια ποινή;

Εχουν πλάκα, όντως, όσοι αποφάσισαν την ποινή της μιας αγωνιστικής στον Πασχαλάκη. Κι αυτό γιατί ναι μεν ο τερματοφύλακας τιμωρήθηκε για τις χειρονομίες του στο ματς του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα αγωνιζόταν στο αποψινό ματς του Κυπέλλου. Απλά, εξασφάλισαν οι αρμόδιοι την αναβολή που ζητούσαν και όλα καλά. Γιατί εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε μετρ στο άθλημα των καθυστερήσεων και των αναβολών. Αντί να εκδικαστεί άμεσα μια υπόθεση, φτάνουμε στο άλλο άκρο!

Με το καλό και με τη φανέλα!

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τον πατριωτισμό του Κώστα Κουφού, τον οποίο μπορούν κάλλιστα να πιστοποιήσουν οι παροικούντες το Κάντον του Οχάιο. Οταν ήταν μικρός ο διεθνής σέντερ ντυνόταν τσολιάς στις σχολικές γιορτές της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, κρατούσε τη σημαία στις παρελάσεις και έσερνε τους δημοτικούς χορούς σε όλες τις εκδηλώσεις των ομογενών, χώρια που πριν από τρεις εβδομάδες στο γαμήλιο γλέντι του έδωσε ρεσιτάλ πάνω στην πίστα! Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι χθες στην επίσημη Media Day των Σακραμέντο Κινγκς ο Κουφός, ο οποίος ετοιμάζεται για την ενδέκατη σεζόν του στο ΝΒΑ, φωτογραφίστηκε με μια ελληνική σημαία τυλιγμένη πάνω του και όχι μονάχα ανάρτησε περιχαρής την εικόνα στο Instagram, αλλά έγραψε κιόλας από κάτω τρεις σημαδιακές λέξεις: Ονειρο, δουλειά, Ελλάδα!

Αντε παλικάρι μου να δούμε εάν θα ξαναβάλεις πάνω σου και τη φανέλα της Εθνικής.