Την ώρα που η FIBA με επιστολή του γενικού γραμματέα της Πάτρικ Μπάουμαν συνέχαιρε την ΕΟΚ για την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, από τον φούρνο της Τενερίφης έβγαιναν φρέσκα κουλούρια!

Στον αγώνα ζωής και θανάτου η Εθνική Γυναικών νίκησε τη Νότια Κορέα με 58-48, προκρίθηκε στη δωδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σήμερα, κόντρα στη Νιγηρία, θα διεκδικήσει την είσοδό της στην οκτάδα.

Αγχωμένη και πιεσμένη λόγω του οριακού χαρακτήρα της αναμέτρησης, η ελληνική ομάδα βρέθηκε επτά πόντους πίσω (18-25), αλλά ανέκαμψε στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα ανέβασε τη διαφορά ακόμη και στο +21 (56-35).

Ο αγώνας είχε ιστορικό χαρακτήρα για την ηγερία του ελληνικού μπάσκετ, τη σαραντάχρονη Εβίνα Μάλτση, η οποία φόρεσε για 211η φορά τη φανέλα με το εθνόσημο και άφησε πίσω της τη Σοφία Κλιγκοπούλου, υποφέροντας μάλιστα από σπασμούς στη μέση!

Η σύνθεση της Εθνικής: Σταμάτη 5, Λύμουρα 2, Σπυριδοπούλου 2, Παυλοπούλου 7, Μάλτση 3 (5 ασ.), Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 13 (12 ρ.), Καλτσίδου 8, Χριστινάκη 6, Φασούλα 6 (6 ρ.).

– Αν και προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων (22-37), εν τέλει ο Αρης πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το Νίζνι Νόβγκοροντ, όπου επιβλήθηκε με 65-63 και έχει τον πρώτο λόγο ενόψει του μεθαυριανού επαναληπτικού αγώνα στη Θεσσαλονίκη για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League. Στην εκπνοή του ματς ο Λάκι Τζόουνς έκανε αδικαιολόγητο φάουλ στον Μαξίμ Γκριγκόριεφ, ο οποίος ευστόχησε σε μία από τις τρεις βολές και ως εκ τούτου αποφεύχθηκε η ισοπαλία! Η σύνθεση του Αρη: Τζόουνς 7 (7 ρ.), Μποχωρίδης 9, Φλιώνης 1, Μπελ 17, Σλαφτσάκης 2, Κάιζερ 5, Νταλό 7, ΜακΓκι 8 (11 ρ.), Χρηστίδης, Χάρις 8, Αγγέλου 1.

– Μετά την Μπάνβιτ η ΑΕΚ νίκησε στην Κωνσταντινούπολη και την Μπεσίκτας με 88-82 (Σάκοτα 17, Ρέιταν-Μέις 14, Γιαννόπουλος 13, Λαρεντζάκης 11, Χάντερ 10, Ξανθόπουλος 2, Ματσιούλις 7, Γκρίφιν 9, Ρόμπερσον 5), ενώ η πρώτη αντίπαλός της στο Basketball Champions League, Χάποελ Ιερουσαλήμ στην οποία επιστρέφει ο Αμάρε Στανταμάιρ επιβλήθηκε στο Ρέθυμνο των Cretan Kings με 75-69 (Μπλατ 14, Τζόνσον 14, Ντέιβις 16, Ντάνιελς 12).

– Ο ύψους 2μ.06 Γκανέζος Μπεν Μπέντιλ επελέγη από το Περιστέρι ως αντικαταστάτης του Ιγκορ Κέσαρ, ενώ ο γκαρντ του ΠΑΟΚ Φιλ Γκος διαγνώσθηκε με ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξιό γόνατο και θα μείνει στα πιτς για είκοσι ημέρες.

Ο… πεινασμένος Σπανούλης

«Πιο πεισμωμένος και πεινασμένος για τη χρονιά που έρχεται. Αρκεί να φύγει και να μην ξανάρθει η περσινή, που δεν θυμάμαι στην καριέρα μου να έχω ζήσει σε ομάδα τόσα περιστατικά τραυματισμών».