Ενα από τα στοιχεία που έδειχνε να έχει κρατήσει αναλλοίωτο σε σχέση με πέρυσι η ΑΕΚ ήταν η αμυντική της λειτουργία. Η Ενωση στήριξε πολλά πέρυσι στην αμυντική της γραμμή για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου και παρά τις πινελιές που έβαλε στην ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αυτό το χαρακτηριστικό υπήρχε ξανά στην ταυτότητα του Δικεφάλου.

Αυτό, ωστόσο, μέχρι το ματς της Τούμπας. Η ΑΕΚ, που δεν είχε δεχθεί γκολ μέχρι εκείνο το ματς στη Σούπερ Λίγκα, δέχθηκε δύο και μάλιστα με «φτηνά» λάθη. Λάθη που δείχνουν αφενός έλλειψη συγκέντρωσης και αφετέρου έλλειψη ποιότητας. Τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν… δώρα της αμυντικής γραμμής της Ενωσης που για πρώτη φορά φέτος έδειξε αυτά τα σημάδια.

Είναι δεδομένο πως αυτό το στοιχείο προβλημάτισε τον Ουζουνίδη. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν επιθυμεί να δει ξανά αντίστοιχα λάθη από την αμυντική γραμμή της ομάδας του και αναζητεί τη λύση στο… πρόβλημα. Τέτοια δείχνει πως μπορεί να αποδειχθεί η επιστροφή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ο ουκρανός αμυντικός έχει ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπώρησε για περισσότερο από έναν μήνα, πήρε φανέλα βασικού στο ματς με τον Πανιώνιο και όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στην ενδεκάδα απέναντι στον ΟΦΗ. Ο «Τσίγκρι» ανεβάζει συνεχώς στροφές και οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται πλέον στο επίπεδο που πρέπει.

Η απουσία του από την άμυνα της ΑΕΚ δεν μπορεί άλλωστε να καλυφθεί εύκολα. Οσο καλά παιχνίδια κι αν κάνουν ο Οικονόμου με τον Λαμπρόπουλο, είναι σαφές πως ποιοτικά απέχουν από τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα. Η παρουσία του Τσιγκρίνσκι κρίνεται απαραίτητη για την καλή ανασταλτική λειτουργία της Ενωσης και ο Ουζουνίδης περιμένει από τον έμπειρο στόπερ να αποτελέσει τον ηγέτη των μετόπισθεν της ομάδας του.

Ο εν λόγω ρόλος άλλωστε ταιριάζει γάντι στον ουκρανό αμυντικό, που όταν είναι υγιής μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους Κιτρινόμαυρους. Η απουσία του μπορεί να μην κόστισε στα μεγάλα ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως στην Τούμπα φάνηκε. Με την απόφαση του Ουζουνίδη να τον κρατήσει στον πάγκο να μην τον δικαιώνει.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ προφανώς και θεωρεί πως ο Τσιγκρίνσκι είναι ο ποιοτικότερος αμυντικός του. Ωστόσο εμπιστεύτηκε τον Λαμπρόπουλο λόγω… ρυθμού. Που όπως αποδείχθηκε δεν είναι το βασικό κριτήριο για τέτοιου είδους παιχνίδια. Πλέον ο Τσιγκρίνσκι είναι καλά και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην ενδεκάδα. Τόσο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ όσο και για εκείνο με την Μπενφίκα. Μια και μιλάμε για δύο παιχνίδια που για διαφορετικούς λόγους η ΑΕΚ τα αντιμετωπίζει με την πλάτη στον τοίχο.

Χάνει και ΟΦΗ ο Αλεφ

Ούτε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα είναι διαθέσιμος ο Αλεφ Σαντάνια, που ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό λίγες ημέρες πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο βραζιλιάνος άσος συνεχίζει με το δικό του πρόγραμμα στα Σπάτα και δεν αναμένεται να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Ετσι, με δεδομένο πως οι Μοράν και Αϊντάρεβιτς δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ουζουνίδη, ο Ούρος Τσόσιτς θα αποτελέσει ξανά την εναλλακτική για τις θέσεις του κέντρου. Εκεί όπου οι Σιμόες και Γαλανόπουλος θα τραβήξουν και πάλι το περισσότερο κουπί.

Καπνός τα εισιτήρια!

Η δίψα του κόσμου της ΑΕΚ να παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο αποτυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο χθες. Η Ενωση έδωσε στη διάθεση του κόσμου περίπου 3.5000 εισιτήρια για το ματς, τα οποία… εξαφανίστηκαν μέσα σε περίπου δύο ώρες! Οι φίλοι της ΑΕΚ τα εξάντλησαν σε χρόνο-ρεκόρ και πλέον ετοιμάζονται για Μόναχο προκειμένου να στηρίξουν με την παρουσία και τη φωνή τους την Ενωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ματς γίνεται στις 7 Νοεμβρίου. Ωστόσο η «δίψα» του κόσμου ήταν τέτοια, που φρόντισε να εξασφαλίσει μια θέση στην Αllianz Arena από τώρα.