Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το β’ μέρος με δέκα παίκτες (αποβολή του Σιόντη στο 49′), ωστόσο έφυγε από το Περιστέρι με το 2-1 επί του Ατρομήτου σε αγώνα για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου. Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενουμένους, ο 25χρονος τερματοφύλακας Μιχάλης Νεόφυτος με πολλές εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε 2-0 (Κριζμάν 18′, Ξύδας 39′), έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Θεοδωράκης), ενώ ο Ατρόμητος που είχε δύο δοκάρια μείωσε στο 76′ με τον Κουλούρη.

Του πήρε τον αέρα

Δεύτερη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης επί του Απόλλωνα (2-1) σε λίγες ημέρες. Αυτή τη φορά πιο δύσκολα απ’ ό,τι το περασμένο Σάββατο, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο του 6ου ομίλου του Κυπέλλου, λοιπόν, ο Αστέρας προηγήθηκε με τον Μαρτίνεθ (68′), αλλά ο Απόλλωνας ισοφάρισε με τον Τζανετόπουλο (74′). Οι γηπεδούχοι πίεσαν για δεύτερο γκολ, ο Μανιάς έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Βάσιτς) και τελικά ο Βαλιέντε με κεφαλιά (86′) σκόραρε για το 2-1.

«Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα. Τα τέσσερα παιδιά που αγωνίστηκαν μπροστά δεν έχουν αγωνιστεί ξανά μαζί, επομένως είχαμε ένα πρόβλημα χημείας», είπε ο προπονητής του Αστέρα, Σάββας Παντελίδης.

Τα άλλα ματς

Από τα υπόλοιπα ματς αίσθηση προκάλεσε το επιβλητικό 5-1 του Βόλου επί του Απόλλωνα Λάρισας. Η νεοφώτιστη ομάδα στη Β’ Εθνική εντυπωσίασε και είχε πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μάντζη (δύο γκολ), ο οποίος πάντως δεν ήταν ευχαριστημένος: «Σίγουρα ήταν καλή εμφάνιση με τα γκολ, ωστόσο έχασα τρία τετ-α-τετ και αυτό είναι ένα θέμα», σχολίασε ο επιθετικός του Βόλου.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου είναι η πρώτη ομάδα από τη Γ’ Εθνική που πήρε βαθμό και μάλιστα κόντρα στα Τρίκαλα (1-1), σε αγώνα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών. Οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το ματς με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Τσιάρας και Γκουγκούδης, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 73′ και σε έξι λεπτά παρατηρήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

Τέλος, ο Κισσαμικός νίκησε 2-0 στο Παγκρήτιο τον ΟΦ Ιεράπετρας, μία ακόμα ομάδα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.