Λένε πως κάποιος χρειάζεται να προσέχει στα εύκολα. Γιατί στα δύσκολα, ούτως ή άλλως έχει τον νου του. Ο Αμρ Ουάρντα είναι μια τέτοια, απόλυτα χαρακτηριστική περίπτωση. Την πάτησε στα δύσκολα όταν όλα ήταν στρωμένα στα πόδια του. Την περασμένη σεζόν, ο ΠΑΟΚ τον έστειλε πεσκέσι στον Ατρόμητο και κάτω από τις οδηγίες του Κάναντι ένιωσε σημαντικός. Με απλά λόγια, έκανε παπάδες στο χορτάρι του Περιστερίου και ήταν κομβικός για την εξαιρετική πορεία του Ατρομήτου. Πήρε το μάθημά του, ένιωσε περίπου ως ο Σαλάχ της δυτικής όχθης και κατάφερε αυτό που βασικά επεδίωκε: δίχως να δώσει την παραμικρή αφορμή, να στείλει το μήνυμα στον Λουτσέσκου και να αναγκάσει όλους να συμφωνήσουν για την επάνοδό του στην Τούμπα. Και τούτο συνέβη.

Ο Ουάρντα, ασφαλώς δεν θα ήταν ο «ένας και μοναδικός» στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, ωστόσο πόνταρε στη δεύτερη ευκαιρία να κάνει μια καλή καριέρα σε μια ομάδα δυνατή, του τοπ επιπέδου. Επί του παρόντος δεν μπορεί να θεωρηθεί βασικός και αναντικατάστατος, αλλά ως ένας μαχητής του ποδοσφαίρου που χύνει την καρδάρα με το γάλα! Την κλωτσά με την ίδια δύναμη που ενίοτε επιχειρεί σουτ. Τι έκανε ο κυνηγός; Δυσφόρησε αφόρητα όταν έμαθε την πρόθεση του Λουτσέσκου να μην αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ και το αποτέλεσμα ήταν να εκραγεί. Και επειδή ο κόουτς ήθελε από κάπου να πιαστεί προκειμένου να παραδειγματίσει το πλήρωμα, ο Ουάρντα έπεσε ο ίδιος στην παγίδα: μένει με εντολή του προπονητή για λίγο καιρό έξω, μέχρι να συμμορφωθεί με τις επιταγές του τεχνικού και να αφομοιώσει τις γενικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους.

Εδώ που τα λέμε, δεν γίνεται ένας Βιεϊρίνια ή ένας Μπίσεσβαρ να αποτελούν κομμάτι του rotation και ο αιγύπτιος στράικερ να θέλει μονίμως φανέλα βασικού. Με βάση το υπάρχουν υλικό του ΠΑΟΚ, το συγκεκριμένο φαντάζει ανεδαφικό, κυρίως γιατί η πληρότητα είναι μεγάλη σε όλες τις θέσεις. Ο Ουάρντα δεν είναι σούπερ βασικός στα πλάνα του Λουτσέσκου και η ευκαιρία για παραδειγματισμό ήταν πολύ καλή. Τώρα, ο παίκτης έχει δύο επιλογές: ή να σκύψει το κεφάλι και να επιστρέψει σαν βρεγμένη γάτα στα αποδυτήρια ή να σηκώσει μπαϊράκι νομίζοντας ότι μαζί του θα επαναστατήσει και το φανατικό κοινό της ομάδας. Μπορεί να μπει σε καλούπι η συμπεριφορά του; Ιδού η απορία. Γιατί στον αγωνιστικό χώρο, ο Ουάρντα μοιάζει με ροκ συμπεριφορά, εντελώς απρόβλεπτη. Οι προπονητές, όμως, θέλουν τους παίκτες να είναι σοβαροί και εκτός τερέν. Αν τα πράξει ο άσος, έχει καλώς, διαφορετικά θα χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για τον ίδιο τον παίκτη…