Μετά την περσινή χρονιά που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον Εθνικό Διχασμό, το θέατρο Σταθμός καλωσορίζει τη νέα καλλιτεχνική σεζόν με ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα που αγγίζει το αρχαίο δράμα, το βιβλίο, την ετερότητα, τον Μάη του ’68 και το νεοελληνικό έργο. Οσον αφορά το τελευταίο, η σεζόν ανοίγει με την επανάληψη της παράστασης «Η απολογία της Μαρί Κιουρί» με την Πέγκυ Τρικαλιώτη (5-28/10). Κεντρικό ρόλο στο ρεπερτόριο έχει «Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μάνος Καρατζογιάννης με πρωταγωνίστριες τις Βασιλική Τρουφάκου και Πέγκυ Σταθακοπούλου (από 9/11). Πριν από τα Χριστούγεννα, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θα σκηνοθετήσει τη σουρεαλιστική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας των Βαγγέλη Αλεξανδρή και Οδυσσέα Ανδρούτσου «Home Greco» (από 17/12). Μια θρυλική αγάπη στον απόηχο του Εμφυλίου αναβιώνει στην παράσταση «Η απαγωγή της Τασούλης» που ετοιμάζει ο Κωνσταντίνος Μάρκελλος από τον Οκτώβριο. Τρεις μήνες αργότερα, το «Τσιτάχ» του Βασίλη Κατσικονούρη έρχεται σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή και ερμηνεία Τάκη Σπυριδάκη. Την ίδια περίοδο, η Σοφία Φιλιππίδου θα ανεβάσει τη «Μελάχρα» του Παντελή Χορν.

Ως προς την ετερότητα, έρχεται η επανάληψη της παράστασης «Μικρό μου πόνι» (από 2/11) για τον σχολικό εκφοβισμό. Για μία μόνο μέρα, στις 2 Δεκεμβρίου, ο Μάνος Καρατζογιάννης θα παρουσιάσει με τους μαθητές του από το εργαστήρι για παιδιά με νοητική υστέρηση το έργο «Αυτά που αγαπώ». Λίγο νωρίτερα, ο νευρολόγος Αθανάσιος Μπονάκης με τον ηθοποιό Αγη Εμμανουήλ ανεβάζουν το «Κρίση είναι, θα περάσει» για την επιληψία. Οι «Φυλές» της Νίνα Ρέιν ζωντανεύουν από τον Ιανουάριο υπό την επίβλεψη του Τάκη Τζαμαργιά. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, η σκηνή θα ανήκει στον Στέλιο Κρασανάκη για το έργο «Πεθαίνω σα χώρα, 30 χρόνια Homo AD» σχετικά με τα ναρκωτικά.

ΜΑΗΣ ΤΟΥ ’68. Για τον Μάη του 1968 το θέατρο ετοιμάζει τον Νοέμβριο ένα τριήμερο αφιέρωμα με μαρτυρίες προσώπων (επιμέλεια Θανάσης Νιάρχος), κείμενα και μουσικές εμπνευσμένες από τα γεγονότα. Για το αρχαίο δράμα, η Στεφανία Γουλιώτη στήνει ένα εργαστήριο, ενώ τον Μάρτιο ο Τάσος Αλαντζάς θα σκηνοθετήσει το έργο «Αφορμή Τρωάδες». Τέλος, στη στάση του βιβλίου υπάρχει η επανάληψη της παράστασης «Ο καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα» της Λένας Κιτσοπούλου (από 8/10) και η νέα μουσικοθεατρική παραγωγή «Τι είδε το φεγγάρι» του Χρήστου Νικολάου. Επίσης, μία φορά τον μήνα ο Θανάσης Νιάρχος θα συνομιλεί με προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Για τα παιδιά θα υπάρχουν οι παραστάσεις «Αισώπου… φίλοι» (από 7/10) και «Η επιστροφή των παραμυθιών» (από 16/12). Τέλος, για τους εφήβους προορίζεται το έργο «ΞΑΝΑ… λέγοντας τις ιστορίες» του Βασίλη Κατσικονούρη.