Με τον Αστέρα ήταν ο Μπίμπρας Νάτχο στο 90’+2′. Το διαγώνιο σουτ του Ισραηλινού, που έστειλε τον Ολυμπιακό στον έβδομο ουρανό. Χθες στη Νέα Σμύρνη πήρε σειρά ο Αχμέντ Χασάν, ανοίγοντας τον προσωπικό του λογαριασμό την κατάλληλη στιγμή. Ακριβώς στο ίδιο χρονικό σημείο. Και πάλι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Και πάλι μια εκτέλεση, μια νίκη. Ξανά οι Ερυθρόλευκοι με ένα τρίποντο γεμάτο χρυσάφι στην αγκαλιά τους. Με το λάφυρο της επικράτησης στην πρώτη αποστολή εκτός έδρας στη Σούπερ Λίγκα.

Χαρακτήρας

Το «διπλό» επί του Πανιωνίου (0-1) που ανέβασε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για πρώτη φορά με το προνόμιο της μοναξιάς! Για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο! Και όλα αυτά πριν έρθει η ώρα των διαδοχικών ντέρμπι. Πρώτα με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (30/9) και έπειτα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (7/10).

Μια πρώτη διαπίστωση: Γενικώς αυτές οι δύο αγωνιστικές δεν προσφέρονταν επ’ ουδενί για καρδιακούς. Μια δεύτερη: Εχει τεράστια σημασία για μια ομάδα που ξεκινά από την αρχή να καταθέτει στο γήπεδο τέτοια στοιχεία του χαρακτήρα της. Να το παλεύεις ώς την τελευταία στιγμή, να μην τα παρατάς. Να προκαλείς την τύχη σου. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο το χθεσινό ματς ήταν… πόλεμος δίχως μεσαίες γραμμές. Από τη μια άμυνα στην άλλη. Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη, πήρε το ρίσκο, την κυνήγησε, την πήρε απέναντι σε έναν πραγματικά μαχητικό αντίπαλο που προσπάθησε και εν πολλοίς κατάφερε να του βάλει δύσκολα. Λέγεται και πρωταθλητισμός η σχετική διαδικασία. Και οι Ερυθρόλευκοι που την ήξεραν απέξω και ανακατωτά, με ένα ολοκαίνουργιο ρόστερ αλλά και με νέο προπονητή, τη μαθαίνουν από την αρχή καταθέτοντας διαπιστευτήρια.

Το γκολ

Ο Φετφατζίδης λοιπόν περίμενε στην πλάτη του τον Ομάρ, ο Νορβηγός σέντραρε στην καρδιά της περιοχής του Πανιωνίου και ο Χασάν που είχε περάσει στο ματς στο 74′ με καρφωτή κεφαλιά αποφάσισε τον νικητή της βραδιάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα; Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς είχαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες να ξεκολλήσουν την αναμέτρηση από το 0-0. Και μάλιστα αρκετές. Φέρνοντας κατά νου το φιλμ του αγώνα πιθανότατα στέκεται κανείς με ευκολία στην καταπληκτική επέμβαση του Ανδρέα Γιαννιώτη στο 49′, έχοντας τον Κόρμπο να εκτελεί… φάτσα με το 1-0, ως τη σημαντικότερη. Στην πραγματικότητα όμως η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει όλη τη διαδρομή του ματς συνέβη στο 12′. Ποντένσε και Φετφατζίδης έβαλαν στη μέση τον Μπανανά, ο αφρικανός αμυντικός του Πανιωνίου έκανε λάθος και οι δύο εξτρέμ του Ολυμπιακού είχαν τεράστια ευκαιρία για το 0-1. Ο Πορτογάλος σούταρε άουτ. Πιθανότατα μια ακόμη πάσα στον Φέτφα να είχε ξεκλειδώσει από νωρίς το… χρηματοκιβώτιο για τους τρεις βαθμούς. Μεγάλες ευκαιρίες οι νικητές έχασαν και στο 29′ (διαγώνιο σουτ του Γκερέρο άουτ) αλλά και στο 67′ (ο Κότνικ «έβγαλε» το σουτ του Νάτχο).

Στις στιγμές της βραδιάς και μια σειρά από φάσεις που έφυγαν από επόπτη (Παντελής Σπυρόπουλος) και διαιτητή (Εμμανουήλ Σκουλάς). Εκείνη του 63′ που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού από πλασέ του Μασούρα (στο ριπλέι φαίνεται πως ο επιθετικός του Πανιωνίου καλύπτεται) αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό. Εκείνη του 55′ που ο Παπαγεωργίου τραβά από τη φανέλα και γκρεμίζει τον Ανδρέα Μπουχαλάκη στην περιοχή του Πανιωνίου, σε ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ. Η φάση του 10′ όταν σε γύρισμα του Φορτούνη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κούρντι μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου. Και μιας και λέμε για τον ρέφερι από τη Θεσσαλία; Στο 75′ χαρίστηκε στον Τσιλουλή σε ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Καμαρά. Φάση για απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς (61′ Κότνικ), Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (83′ Οικονομίδης), Τσιλούλης (80′ Μανθάτης), Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74′ Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης, Ποντένσε (80′ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (58′ Νάτχο), Γκερέρο.