Υπό ιταλική διεύθυνση θα λειτουργεί πλέον το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ. Ο Ιταλός Τζιανλούκα Φέστα αναμένεται σήμερα στη Λάρισα προκειμένου να αναλάβει την ομάδα. Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι ο Σωτήρης Αντωνίου παραιτήθηκε μετά την ήττα από τον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο.

Ο Φέστα ως ποδοσφαιριστής (κεντρικός αμυντικός κυρίως, αλλά και δεξιός οπισθοφύλακας) είχε αρκετές παραστάσεις όχι μόνο από το ιταλικό, αλλά και από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε στην Κάλιαρι, την Ιντερ, πέρασε για λίγο από τη Ρόμα, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Αγγλία όπου έμεινε έξι χρόνια φορώντας τη φανέλα της Μίντλεσμπρο και της Πόρτσμουθ. Η προπονητική καριέρα του άρχισε το 2010 στο τεχνικό τιμ της Κάλιαρι. Το 2013 εργάστηκε στη Λουμετσάνε, ομάδα τέταρτης κατηγορίας και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κάλιαρι με σκοπό να τη βοηθήσει να μείνει στην κατηγορία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελευταία του δουλειά ήταν η Κόμο, την οποία ανέβασε από την Γ’ κατηγορία στη Serie B. Μένει να φανεί αν θα προσαρμοστεί στον κάμπο γιατί οι δυσκολίες εκεί είναι αρκετές…

Αθλητικό μπουκέτο

Η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε χθες αυτό που όλοι υποψιάζονταν, αλλά όπως και να ‘χει αξίζει να επισημανθεί. Εκτός από τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, η ΕΡΤ θα δείχνει όλα τα ματς του πρωταθλήματος μπάσκετ και όχι μόνον αυτά: εξασφάλισε παράλληλα το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο και επίσης τα αντίστοιχα του βόλεϊ, του χάντμπολ και του πόλο. Οντως, όποιος έχει διάθεση να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα, έχει πολλές επιλογές στη διάθεσή του.

Ενιωσε ενοχλήσεις ο Σιμόες

Ο Αντρέ Σιμόες έδωσε τη θέση του στον Ούρος Τσόσιτς στο ματς με τον ΠΑΟΚ, με την εν λόγω αλλαγή του Ουζουνίδη να προκαλεί ερωτηματικά. Ο πορτογάλος χαφ είναι άλλωστε κομβικός παίκτης για την ΑΕΚ και σε τέτοια παιχνίδια δεν έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε στον πάγκο ούτε λεπτό. Ωστόσο, αυτή η απόφαση του Ουζουνίδη δεν είχε να κάνει τόσο με την απόδοση του Σιμόες, όσο με κάποιες ενοχλήσεις που ένιωσε ο ηλικίας 28 ετών χαφ. Ο Σιμόες μίλησε με τον προπονητή του κατά τη διάρκεια του ματς και αποφασίστηκε να αντικατασταθεί, ώστε να μην προκύψει κάποιο πρόβλημα που θα τον στερούσε από την ΑΕΚ για τη συνέχεια.

Το δώρο του Βασιλιά

Φιλίες έπιασαν ο Πελέ και ο Εμπαπέ μετά το εντυπωσιακό Μουντιάλ που έκανε ο τελευταίος στη Ρωσία. Αφορμή στάθηκαν τα τέσσερα γκολ του Γάλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς έγινε ο πρώτος νεαρός μετά το Μαύρο Διαμάντι (1958) που πέτυχε περισσότερα από ένα τέρματα στη διοργάνωση. Ως επιστέγασμα αυτής της φιλίας ο Πελέ του έστειλε μία φανέλα της Σάντος, έχοντας γράψει πάνω της το εξής μήνυμα: «Για τον Εμπαπέ, από τον φίλο σου Πελέ». Περήφανος για το δώρο που έλαβε, ο Εμπαπέ το ανέβασε σε φωτογραφία στο Instagram με την ακόλουθη λεζάντα: «Ευχαριστώ γι’ αυτό το απίστευτο δώρο, Βασιλιά Πελέ».