Ηταν το περασμένο καλοκαίρι όταν αποφασίστηκε η μετακόμιση του Παναθηναϊκού από το γήπεδο της Λεωφόρου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τότε, τα εσωτερικά προβλήματα που ταλάνιζαν το Τριφύλλι, ακόμη ακόμη και η διχόνοια που είχε κάνει την εμφάνισή της, δεν επέτρεψαν στο ευρύ κοινό να εκτιμήσει τα δεδομένα και να αξιολογήσει τη συγκεκριμένη κίνηση. Και αν κάποιος το έκανε, κατέληγε στο συμπέρασμα πως στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα είχε μειονέκτημα γιατί σε ένα αχανές γήπεδο μια νεανική ομάδα εξ ορισμού δυσκολεύεται περισσότερο.

Ολα αυτά τα διέψευσε η ίδια η αθλητική ζωή. Ο Παναθηναϊκός πάει τρένο στο πρωτάθλημα και στη φετινή του έδρα έχει ένα άνετο «δύο στα δύο». Ναι, με αντιπάλους σαφώς υποδεέστερους από απόψεως δυναμικής, μήπως όμως λίγες φορές του έκαναν τέτοιες ομάδες ζημιά στο παρελθόν; Το καλύτερο, ωστόσο, δεν είναι η απόλυτη συγκομιδή βαθμών, αλλά η παρουσία του κόσμου, κάτι που επισημάνθηκε και από την ΠΑΕ. Με τη Λαμία τα εισιτήρια που διατέθηκαν ήταν 5.974. Ηταν ακόμη οι στιγμές που όλοι εμφανίζονταν δύσπιστοι για το τι θα δουν. Κόντρα στον Λεβαδειακό, τα εισιτήρια εκτινάχθηκαν στα 12.881 και οι εξέδρες είχαν κοντά στους 20.000 φιλάθλους. Νέοι, οικογένειες, μεσήλικοι, όλοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν τα νιάτα του ΠΑΟ και μια ομάδα που παρά τα προβλήματα ή τις δεδομένες ελλείψεις της υπόσχεται αρκετά και προσπαθεί για πολλά. Και ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι το Ολυμπιακό Στάδιο είναι το γήπεδο που διαχρονικά έχει συνδεθεί με σημαντικές επιτυχίες των Πρασίνων και ακατάρριπτα ρεκόρ στη διάθεση των εισιτηρίων. Ουδεμία αντίρρηση πως η Λεωφόρος αγγίζει το συναίσθημα των φίλων της ομάδας και παράλληλα θυμίζει στον κόσμο πού γεννήθηκε και πού περπάτησε ο Παναθηναϊκός. Μέχρι εκεί όμως. Είναι ένα γήπεδο άλλης εποχής, ένα γήπεδο αναμνήσεων και αρκετά προβληματικό. Το ΟΑΚΑ είναι κάτι διαφορετικό. Επιτρέπει στους πάντες να το επισκεφθούν χωρίς να σκέφτονται την ταλαιπωρία, ελκύει τις οικογένειες, αποτελεί κάτι σύγχρονο και σίγουρα πιο προσιτό στο ευρύ κοινό. Τα κοντά 13.000 εισιτήρια που έδωσε ο ΠΑΟ στο ματς με τον Λεβαδειακό θα αυξηθούν στο ραντεβού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτι που θα διαπιστώσουμε και στο μέλλον, αρκεί να βοηθά η ομάδα με τα αποτελέσματά της.

Επί του παρόντος να κατανοήσουν όλοι, ακόμη και όσοι ξεχνούν την ιστορία, ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει σπουδαίος σύλλογος. Οι μικρότερες ομάδες επιζητούν γήπεδα-κλουβιά. Ο ΠΑΟ αξίζει να αγωνίζεται σε παλάτια. Οπως το Ολυμπιακό Στάδιο που φέρει μεγάλη κληρονομιά και μαζί φιλοξένησε επιτυχίες του Παναθηναϊκού.