Ηταν μια ομόθυμη κίνηση της διαδικασίας δικαίωσης του Πέδρο Μαρτίνς και του Ματίας Γκεστράνιους.

Με μια ποδοσφαιρική τραχειοτομή στο χωράφι της Νέας Σμύρνης διεσώθη η επιμονή του πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού να κυνηγά η ομάδα του το γκολ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η επανάληψη γκρεμίζει τις ιδεοληψίες και τα στερεότυπα και αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ στο 90’+2′ εναντίον του Πανιωνίου. Δεν εξετάζω αν νίκησε, έχασε ή ήρθε ισόπαλος, αλλά μόνο το γεγονός ως αφυδατωμένο αποτέλεσμα.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, αν και το σκορ μέχρι το 89′ ήταν 3-0 πέτυχε δύο ακόμα γκολ, στο 90′ και στο 90’+2′.

Στην αναμέτρηση με τον Αστέρα σημείωσε επίσης γκολ στο 90’+2′.

Τέσσερα γκολ σε τρία παιχνίδια από το 90ό λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Με απλά λόγια αυτό αποκαλείται νοοτροπία. Οπως ακριβώς χαρακτήρισε ο προπονητής της Γιουβέντους Μαξ Αλέγκρι τη στάση του Ρονάλντο να κυνηγά το γκολ, ανεξάρτητα με το λεπτό, το σκορ ή την κούραση.

Η νοοτροπία είναι η καρδιά ενός αθλητή, μιας ομάδας. Απ’ αυτήν ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Ο Μαρτίνς έχει κερδίσει αυτό το στοίχημα. Βεβαίως έχει να κερδίσει πολλά ακόμα, αλλά η νοοτροπία της ομάδας που αρνείται να παραδοθεί είναι η βάση του πρωταθλητισμού, τον οποίον είναι καταδικασμένος να κάνει ο Ολυμπιακός.

Στο χωράφι της Νέας Σμύρνης δικαιώθηκε επίσης ο φινλανδός ρέφερι με το περίεργο όνομα.

Ο Σκουλάς τα έκανε μαντάρα και εξέθεσε και τις δύο ομάδες. Δεν έδωσε στον Ολυμπιακό δύο πέναλτι, ένα χέρι στην περιοχή του Πανιωνίου και ανατροπή του Μπουχαλάκη, ενώ δεν απέβαλε τον Τσιλούλη για το δολοφονικό τάκλιν στον Καμαρά.

Δεν καταλόγισε επίσης κανονικό γκολ του Πανιωνίου το οποίο ακύρωσε ως οφσάιντ.

Προβλέπω ο Γκεστράνιους να γίνεται μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας. Αλλωστε σε όλους του Φινλανδούς αρέσει ο ήλιος της χώρας μας.