Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξήρε το πνεύμα νικητή που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του απέναντι στην ΑΕΚ, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να τονίζει πως η ομάδα του πήρε ένα αποτέλεσμα που άξιζε αλλά και είχε ταυτόχρονα ανάγκη. Καθώς της δίνει πέρα από πόντους, τεράστια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

«Το σημαντικό είναι οι τρεις πόντοι. Φυσικά και λόγω της ψυχολογίας επειδή κερδίσαμε την ΑΕΚ. Ολοι το χρειαζόμασταν και ο κόσμος και οι ποδοσφαιριστές και κόντρα σε μια ΑΕΚ που είναι αρκετά καλή ομάδα.

Πιστεύω ότι το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, είχε ένταση. Ενα παιχνίδι όπου δεν κάναμε αυτό που κάναμε συνήθως, να έχουμε κατοχή της μπάλας, αλλά όταν το κάναμε το κάναμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου.

Από τη μεριά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε πως ο νικητής του χθεσινού ντέρμπι κρίθηκε από το ότι η μία ομάδα έκανε γκολ τις ευκαιρίες της, σε αντίθεση με την άλλη. Δηλαδή τη δική του.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε πως οι Κιτρινόμαυροι ήταν συνολικά καλύτεροι, όμως από τη στιγμή που δεν σκόραραν, έφυγαν από το γήπεδο χωρίς βαθμό.

«Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμείς ήμασταν καλύτεροι συνολικά, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει γκολ και εμείς δεν το κάναμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε πλάνο στο παιχνίδι μας, όμως κάναμε και λάθη τα οποία μας κόστισαν. Σε αυτά τα παιχνίδια οι λεπτομέρειες κρίνουν τον νικητή και στο συγκεκριμένο ματς δεν ήταν με το μέρος μας», δήλωσε ο Ουζουνίδης.

Πάρτι στις εξέδρες

Το σφύριγμα της λήξης του Φινλανδού Ματίας Γκεστράνιους βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να έχουν γίνει ένα με τον κόσμο που κατέκλυσε την Τούμπα και να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς. Η χθεσινή νίκη προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα στους Θεσσαλονικείς, που μετά το περσινό παιχνίδι της Τούμπας επιζητούσαν μια μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ.

Οι Ασπρόμαυροι το χάρηκαν με την ψυχή τους, ενώ από τις εξέδρες ακούστηκαν μηνύματα… τίτλου. Ο κόσμος αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, που με τη σειρά τους ανταπέδωσαν το χειροκρότημα. Ενώ υπήρξαν και συνθήματα που παρότρυναν τους παίκτες του ΠΑΟΚ για νίκη και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την επόμενη αγωνιστική.