Βραδιά Πρίγιοβιτς στην Τούμπα με τον Σέρβο να εκτελεί την ΑΕΚ (2-0) και τον ΠΑΟΚ να την προσπερνά στη βαθμολογία κάνοντας το 4χ4.

Οι κυπελλούχοι είχαν την ουσία σε αντίθεση με τη φλυαρία των πρωταθλητών και επειδή στο ποδόσφαιρο η ουσία είναι το γκολ, ο Δικέφαλος (με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δις) πήρε αυτό που ήθελε και μάλιστα και με ένα πολύ καλό σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, έσπασε έτσι ένα αήττητο πολλών μηνών της ΑΕΚ (σχεδόν ενός χρόνου από το 2-0 του Αστέρα Τρίπολης την 1η Οκτωβρίου του 2017 στην Τρίπολη) και πήρε μια μεγάλη ψυχολογική ανάσα για τη συνέχεια καθώς τον περιμένει καπάκι και άλλο ντέρμπι την Κυριακή με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Ισως το πιο δύσκολο κομμάτι για τους γηπεδούχους ήταν να διαχειριστούν την μεγάλη πίεση που είχαν καθώς, ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και μόνο.

Πρώτα απ’ όλα μετά τα περσινά στο ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ. Επίσης γιατί ήταν γηπεδούχοι και φυσικά επειδή κουβαλάνε τους -2 βαθμούς από εκείνο το παιχνίδι και σε περίπτωση γκέλας χθες θα έμεναν πολύ πίσω στη βαθμολογία.

Αμυνα για κλάματα

Αρωγό τους σε αυτή τη δύσκολη αποστολή, είχαν την αμυντική λειτουργία των αντιπάλων τους, που σε κάποιες στιγμές θύμιζε αυτή των νέων της ΑΕΚ που είχαν χάσει νωρίτερα από τους αντίστοιχους μικρούς του ΠΑΟΚ με 4-0.

Ομως και στην επίθεση τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα για την ομάδα του καθώς έφτιαχνε τις ευκαιρίες, αλλά αυτές σταμάταγαν είτε στα αριστερά δοκάρια του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, είτε στα χέρια του κίπερ του ΠΑΟΚ, είτε τις σπαταλούσαν με χαρακτηριστική άνεση.

Η ΑΕΚ δεν ήταν χειρότερη από τον ΠΑΟΚ, όμως δεν είχε ουσία, δεν είχε καθαρό μυαλό στην άμυνα και δικαίως ηττήθηκε από τους ρεαλιστές γηπεδούχους που πρόσφεραν μια μεγάλη φιέστα στον κόσμο τους που περίμενε πως και πως αυτό το παιχνίδι.

«Στο ποδόσφαιρο νικάει αυτός που έχει τα γκολ» είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης και με αυτή τη φράση «φωτογράφισε» άψογα το παιχνίδι.

Καθώς ο ΠΑΟΚ έδινε χώρο στην ΑΕΚ, αλλά έβγαζε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις άμυνες και την ίδια στιγμή μπροστά είχε έναν εκπληκτικό Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς που και το παραμικρό λάθος (όπως στο 29′ όπου ο Λαμπρόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει με το κεφάλι, με τον Σέρβο να κλέβει την μπάλα και να τελειώνει με άψογο πλασέ τη φάση για το 1-0) το έκανε γκολ.

Ενώ στο 59′ έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα σε ένα ακόμα πιο όμορφο γκολ όταν εκτέλεσε τον Μπάρκα με σουτ στην κίνηση από την εξαιρετική σέντρα του Μάτος.

Δοκάρια

Η ΑΕΚ άγγιξε το 0-1 στο 20′ και τη μείωση του σκορ στο 62′, αλλά οι οβίδες του Λιβάγια και του Μπακασέτα τράνταξαν το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, ο οποίος από την πλευρά του είχε αρκετές αποκρούσεις με κορυφαία αυτή στην κεφαλιά του Πόνσε (40′) με την οποία έσωσε την ισοφάριση.

Και ο Μπάρκας από την πλευρά του έσωσε γκολ (κορυφαία απόκρουση στην κεφαλιά του Βαρέλα) αλλά ήταν αδύνατον να σταματήσει τον Πρίγιοβιτς.

Ο Μπίσεσβαρ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου ενώ Μαουρίσιο και Κάνιας, νίκησαν κατά κράτος Σιμόες και Γαλανόπουλο.

Αν ήταν Ελληνας θα είχε ακούσει πολλά γιατί άφησε αρκετά το σκληρό παιχνίδι (περισσότερο στους γηπεδούχους) αλλά δεν έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο λόγος για τον Φινλανδό Ματίας Γκεστράνιους που έγινε ο πρώτος ξένος ρέφερι που «σφύριξε» στο πρωτάθλημά μας μετά από 43 χρόνια.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (75′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (89′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας (81′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (64′ Κλωναρίδης), Σιμόες (87′ Τσόσιτς), Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (70′ Γκάλο).