Καιρό είχαμε να δούμε ένα ντέρμπι να αναδεικνύει έναν και μόνο πρωταγωνιστή. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το χθεσινό ματς της Τούμπας, με δύο γκολ αντάξια της κλάσης του. Δύο γκολ «σεντερφορίσια», που έφεραν στον ΠΑΟΚ τρεις βαθμούς και την ΑΕΚ κάτω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν αισθητά καλύτεροι της Ενωσης. Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς πιο δυνατά, απείλησε πρώτη και γενικώς έδειχνε να έχει φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι. Ολα αυτά ωστόσο μέχρι το… δώρο του Λαμπρόπουλου. Η αντίδραση του στόπερ της ΑΕΚ στη φάση του 1-0 είναι παιδαριώδης. Μια φάση που δεν δείχνει ικανή ούτε να δημιουργήσει ανησυχία στην άμυνα των Κιτρινόμαυρων, καταλήγει σε γκολ.

Κάπως έτσι, ήρθε και το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η Ενωση να χάσει το ντέρμπι χωρίς καλά καλά να το καταλάβει. Μιας και προδόθηκε σε δύο φάσεις από δικά της λάθη, τα οποία ένας φορ με την κλάση του Πρίγιοβιτς δεν συγχωρεί. Λάθη ωστόσο έγιναν και από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν δικαιώθηκε για την επιλογή της χρησιμοποίησης του Πόνσε αντί του Κλωναρίδη, αφού ο αργεντινός φορ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μπει για τα καλά στο ματς. Ετσι, οι προσπάθειες του ορεξάτου και φρέσκου Λιβάγια δεν μπορούσαν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Μιας και σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε να παλεύει μόνος του τα στόπερ των γηπεδούχων.

Σίγουρα για την ΑΕΚ δεν χάθηκε ο κόσμος με αυτή την ήττα. Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και σε περίπτωση που η Ενωση κερδίσει τον ΟΦΗ, μπορεί να προσπεράσει έναν από τους δύο ξανά. Ωστόσο, σε επίπεδο γοήτρου και ψυχολογίας, είναι δεδομένο ότι το χθεσινό αποτέλεσμα της έκανε ζημιά. Ενώ αυτή η ήττα, με το «καθαρό» 2-0, ίσως να της δημιουργήσει ζητήματα και στην εξέλιξη της σεζόν. Αφού φαίνεται πως οι διεκδικητές του τίτλου θα μείνουν μέχρι τέλους κοντά στην βαθμολογία.