Κατέθεσε διαπιστευτήρια από πέρυσι πως σκοράρει γενικώς (11 γκολ στη Σούπερ Λίγκα), αλλά και ειδικώς σαν… ταχυδρόμος: χτυπώντας δύο φορές! Το έκανε τρεις φορές τη σεζόν 2017-18 δίνοντας εννέα βαθμούς στην Ξάνθη (με ΠΑΣ, Πλατανιά, Πανιώνιο).

Και μιας και αυτές οι συνήθειες όπως φαίνεται δεν κόβονται εύκολα, ο Ερικ Γέντρισεκ είπε να το ξανακάνει την κατάλληλη στιγμή, υπογράφοντας την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς. Υπόθεση αυστηρά προσωπική για τον 32χρονο σέντερ φορ το χθεσινό 3-0 επί του ΟΦΗ. Υπόθεση του Σλοβάκου, ο οποίος καθάρισε την μπουγάδα με συνοπτικές διαδικασίες παίρνοντας το ματς από την ισορροπία του 0-0 λίγο πριν από το ημίωρο (28′) και απαντώντας τις όποιες απορίες πριν από την ανάπαυλα (40′).

Ουσιαστικά, μέσα σε αυτά τα δώδεκα λεπτά έγιναν όλα χθες στα Πηγάδια, μιας και όπως αποδείχθηκε ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να γυρίσει ένα… βουνό. Πόσω δε μάλλον σπαταλώντας τη μοναδική καλή ευκαιρία (Πλατέλλας 71′) που του προέκυψε για να επιστρέψει δριμύτερος διεκδικώντας κάτι.

Σοβαρό αμυντικό πρόβλημα

Η ομάδα της Κρήτης ώς τώρα έχει βαρεθεί να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα της. Αμυνα από βούτυρο. Δέκα γκολ παθητικό έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές με το κοντέρ χθες να σταματά στα τρία, μιας και το τελικό σκορ το έγραψε στο φινάλε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κοβάσεβιτς (87′). Και όχι τίποτε άλλο, αλλά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου την επόμενη αγωνιστική συνεχίζει τον δικό της ανήφορο σε αυτή τη χρονιά επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, μιας και φιλοξενεί την ΑΕΚ. Εχει μόλις έναν βαθμό ώς εδώ και σίγουρα η ατμόσφαιρα απαιτεί ψυχραιμία. Αυτή που έδειξε η Ξάνθη περιμένοντας τέσσερις στροφές για να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο. «Πρέπει να βρούμε τι φταίει και ειδικά στο θέμα της άμυνας, στον τρόπο με τον οποίο χάνουμε τη συγκέντρωσή μας και δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ» έλεγε μετά το ματς ο Γιάννης Κοιλιάρας. «Δυστυχώς φαίνεται το ψυχολογικό μας πρόβλημα. Οταν δεχόμαστε γκολ να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Και στην ψυχολογία και στην αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, αλλά και στην εικόνα μας. Την αποκλειστική ευθύνη την έχω εγώ» συμπλήρωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Παπαδόπουλος. Αυτά όμως δεν φτάνει να τα λες. Πρέπει να βρεις τρόπο και να τα εφαρμόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες τα ξαναλένε άμεσα. Υπάρχει Κύπελλο μεσοβδόμαδα. Την Τετάρτη (16.30) στο ίδιο γήπεδο οι ίδιοι αντίπαλοι. «Αυτό το ματς είναι διαφορετικό. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Να ευχαριστηθούμε αυτή τη νίκη και να προχωρήσουμε παρακάτω» πρόσθεσε κρατώντας την μπάλα χαμηλά ο Δημοσθένης Βαξεβανίδης.

Διαιτητής: Παπαπέτρου. Γκολ: 28′, 40′, Γέντρισεκ, 87′ Κοβάσεβιτς.

Θέλει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Ο ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου την επόμενη αγωνιστική συνεχίζει τον δικό του ανήφορο σε αυτή τη χρονιά επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, μιας και φιλοξενεί την ΑΕΚ. Εχει μόλις έναν βαθμό ώς εδώ και σίγουρα η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Σαρπόνγκ (80′ Κάστρο), Καμαρά, Κίκε (61′ Ντε Λούκας), Σοφιάν, Κοβάσεβιτς, Γέντρισεκ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτσιανικούλης (68′ Νέιρα), Βουό, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Παπάζογλου (9′ Κομεσίδης λ.τ, 46′ Νάστος), Μεγιάδο, Ποτουρίδης.