Ο τίτλος «Εξ οικείων τα βέλη» για το παιχνίδι των Ιωαννίνων με τον Αρη είναι σαν να… κλέβεις εκκλησία, καθώς το παιχνίδι (1-0 οι γηπεδούχοι) κρίθηκε από το αυτογκόλ του Γιώργου Δεληζήση.

Σε μια άτυχη στιγμή του 31χρονου αμυντικού του Αρη, ή αν θέλετε καλύτερα στην ικανότητα του Ζαν Μπατίστ Λεό, που ως γνήσιος Γάλλος έδειξε την ικανότητά του στο γαλλικό μπιλιάρδο που δεν έχει τρύπες, αλλά βασίζεται στην ικανότητα του παίκτη στις σπόντες.

Οπως αυτή του 65′ όπου ο Λεό σούταρε, η μπάλα εξοστρακίστηκε στα πόδια του Δεληζήση και πέρασε κάτω από αυτά του Κουέστα.

Και όμως ο Αρης πληγώθηκε από ένα δικό του παιδί με αποτέλεσμα να χαθούν στη λίμνη των Ιωαννίνων οι πρώτοι του βαθμοί φέτος στο πρωτάθλημα.

Και δεν λέμε για τον Δεληζήση που δεν το ‘θελε να σκοράρει, αλλά για τον Μάρκο Βελλίδη που (η καρδιά του το ξέρει πόσο πονούσε) δεν ήθελε να σκοράρει  η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να μην πάρει η πρώην ομάδα του το παραμικρό από το παιχνίδι. Αρχικά με την εκπληκτική απόκρουση στο 86′ στο σουτ του Μπρούνο Γκάμπα και στη συνέχεια στις καθυστερήσεις όταν με το σώμα του έκλεισε το οπτικό πεδίο του Δεληζήση, εμποδίζοντάς τον ουσιαστικά να ρεφάρει για το αυτογκόλ, καθώς ο αμυντικός των φιλοξενουμένων δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στον Αρη, ο Μάρκος Βελλίδης βρέθηκε στα πιο δύσκολα χρόνια (2010-13), βοηθώντας πάντως στην τελευταία του σεζόν την ομάδα να μείνει οριακά στην κατηγορία και έφυγε ως φίλος χωρίς να πιει την επόμενη χρονιά το φαρμάκι του υποβιβασμού.

Δέθηκε με τον κόσμο

Αν και ποτέ δεν πούλησε οπαδιλίκι (δεν ήταν άλλωστε Αρης, αλλά Παναθηναϊκός και δεν το έκρυβε) δέθηκε πολύ με τον κόσμο και την ομάδα και ακόμα θυμάται πώς είναι να παίζεις μπροστά σε 25.000 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πόνεσε για τον Αρη, και σαφώς χάρηκε για την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά το Σάββατο έπαιζε για τη δεύτερη (ποδοσφαιρική) Ιθάκη του, τα Γιάννινα, που τον υποδέχθηκαν στην αγκαλιά τους ξανά (μετά την τριετία 2013-16) και το 2017 όταν τελείωσε άδοξα μια σεζόν με τον ΠΑΟΚ.

Στο παιχνίδι το άγχος του ήταν κάποιες φορές φανερό παίζοντας απέναντι στον Αρη και φάνηκε όταν πάτησε – οριακά – τη γραμμή της περιοχής του και δέχθηκε κίτρινη, σηκώνοντας ιπποτικά όμως το χέρι προς τον επόπτη για τη σωστή υπόδειξη.

Στάθηκε τυχερός στο δοκάρι του Αρη (στο εκπληκτικό πλασέ του Γκαρσία στο 29′ που σταμάτησε στην οριζόντια δοκό των Ιωαννίνων) αλλά μετά έδειξε την κλάση του με το πείσμα που τον χαρακτήριζε από πιτσιρικά στη γένέτειρά του, το ορεινό χωριό Κορησός της Καστοριάς, όταν έτρεχε στον πατέρα του τα βράδια μετά το  παιχνίδι με τους φίλους του να του περιγράψει όχι τα γκολ που έβαλε, αλλά αυτά που έβγαλε!

«Διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι και πήραμε μεγάλη νίκη επί ενός πολύ δύσκολου και καλού αντιπάλου που θα πάει πολύ καλά» τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιάννης Πετράκης, που έδωσε χώρο στους φιλοξενουμένους, μπλοκάροντας όμως τον κινητήριο μοχλό τους, εκτός από μία φορά (86′) που τον σταμάτησε ο Βελλίδης.

Τα Γιάννινα έπειτα από μια πολύ δύσκολη αρχή (3/3 εκτός έδρας παιχνίδια, τα δύο με ΑΕΚ και Ολυμπιακό) πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους μετά το διπλό στον Απόλλωνα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89′ Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63′ Κρίζμαν), Λεό (75′ Αθανασιάδης).

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (81′ Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (80′ Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (80′ Ναζλίδης), Γιουνές.