Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος μη ευρωπαίος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές στo ισπανικό πρωτάθλημα. Ο αργεντινός άσος ξεπέρασε τον Ντάνι Αλβες και έφτασε τις 423 συμμετοχές, ωστόσο δεν το χάρηκε, καθώς η Μπαρτσελόνα έχασε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα (2-2 με την Τζιρόνα) και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Ρεάλ.

Ο Μέσι ξύρισε το μούσι, σκόραρε για το 1-0 παρά την αρνητική παράδοση που τον θέλει με περισσότερα γκολ αξύριστο (0,95 ανά παιχνίδι έναντι 0,85), ωστόσο το παιχνίδι «στράβωσε». Η αποβολή του Λεγκλέ (35’) άφησε τους Μπλαουγκράνα με δέκα παίκτες, η Τζιρόνα με δύο γκολ του Στουάνι προηγήθηκε 2-1, ο Πικέ ισοφάρισε, αλλά παρά τις ευκαιρίες το 2-2 παρέμεινε.

Ενα γκολ του Ασένσιο (και με τη βοήθεια του VAR) ήταν αρκετό για τη Ρεάλ να νικήσει στο Μπερναμπέου την Εσπανιόλ (1-0). Ο Γιουλέν Λοπετέγκι ξεκούρασε Μπέιλ, Μαρτσέλο και Κρόος, ενώ έκανε ντεμπούτο ο Οντριοθόλα στη θέση του τραυματία Καρβαχάλ. «Η νίκη είναι σημαντική καθώς θέλουμε να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας» είπε ο Βαράν.

Η Σεβίλλη ξέσπασε στη Λεβάντε, την οποία συνέτριψε 6-2, με πρωταγωνιστές τους Μπεν Γεντέρ (τρία γκολ και μία ασίστ) και Σαράμπια (ένα γκολ και τρεις ασίστ).

Ισόπαλο 0-0 τελείωσε το ματς Βιγιαρεάλ – Βαλένθια στο Μαδριδάλ. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς νίκη στα πέντε πρώτα ματς (τέσσερις ισοπαλίες, μία ήττα), κάτι που είχε να συμβεί 19 χρόνια.

Ισοπαλία με ανατροπή για την Μπέτις λίγα 24ωρα μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπιλμπάο προηγήθηκε 2-0 στο 20λεπτο (Ινάκι Ουίλιαμς, Ραούλ Γκαρθία), στο 45’ έμεινε με δέκα παίκτες (αποβολή Σουσαέτα) και η Μπέτις ισοφάρισε με Μπάρτρα και Κανάλες.