Από το πρώτο κιόλας ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τον Γιώργο Δώνη, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε υποσχεθεί στον έλληνα προπονητή πως δεν θα υπάρχουν τα περσινά προβλήματα. Τουλάχιστον όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και τις πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές. Ηταν άλλωστε όρος απαράβατος για τον Δώνη προκειμένου να δεχθεί να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού, υλοποιώντας την τεράστια επιθυμία του Αλαφούζου.

Οπως ήταν επιθυμία του να μην προκύψουν απρόοπτα με μειώσεις βαθμών ξανά. Υποσχέθηκε ο Αλαφούζος για όλα αυτά, τον πίστεψε ο Δώνης, το ίδιο έκανε και ο Νταμπίζας και συμφώνησαν να πορευθούν όλοι μαζί μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησίας και η είσοδος του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στον σύλλογο, πράγμα που τότε φαινόταν βέβαιο. Οπως βέβαιο φαινόταν και πριν από λίγες μέρες, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν.

Ούτε παρατηρητής στη ΓΣ

Η Γενική Συνέλευση της Παρασκευής δεν μας έκανε… σοφότερους, εκπρόσωπος της Pan Asia δεν υπήρχε, ούτε καν παρατηρητής. Οπως και δεν προέκυψε κάποια αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Η μοναδική είδηση που βγήκε από τη ΓΣ ήταν η απάντηση του δικηγόρου του Αλαφούζου, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, στην ερώτηση για το τι θα γίνει με την ομάδα αν ο Παϊρότζ συνεχίζει να μην εμφανίζει λεφτά. Κι εκεί ειπώθηκε αυτό που είχε υποσχεθεί ο Αλαφούζος στον Δώνη. Οτι θα χρηματοδοτεί ο ίδιος την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν ή μέχρι (και αν) ο Παϊρότζ αποφασίσει να προχωρήσει και να βάλει χρήματα στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, κάνοντας δικό του ένας μέρος των μετοχών, αλλά όχι ολόκληρο. Διότι ακόμα κι αν βάλει 10 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που προκηρύχθηκε), ένα σημαντικό ποσοστό θα παραμείνει στον Αλαφούζο.

Γιατί ο Παϊρότζ δεν έχει εμφανιστεί ακόμα να βάλει τα χρήματα στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου; Προφανώς γιατί η συμφωνία που φαινόταν δεδομένη με τον Αλαφούζο έχει κολλήσει.

Αλλαγή σκέψεων

Οι συζητήσεις συνεχίζονται, οι δύο άνδρες είχαν δώσει τα χέρια πριν από μερικές μέρες, αλλά τις τελευταίες μέρες φαίνεται να υπάρχει μια… παγωμάρα μεταξύ τους. Και έχει να κάνει με την αλλαγή σκέψεων και των δύο. Από την πλευρά του Αλαφούζου για το γεγονός πως η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει μπει σε μια καλή τροχιά, έχει ένα έμψυχο δυναμικό ικανό να σταθεί και να κάνει μια καλή πορεία, άρα να γίνει και ελκυστικό το πακέτο εκ νέου.

Κι από την πλευρά του Παϊρότζ (και των άμεσων συνεργατών του όπως ο Βίκτωρας Ρέστης) για τα χρέη που τελικά υπάρχουν, τι θα αναλάβουν οι ίδιοι και πόσα από τα χρήματα που είχε δεσμευθεί ο Αλαφούζος θα βάλει τελικά, δεδομένου πως το τελευταίο διάστημα έδωσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ στην προηγούμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Επί της ουσίας επιστρέφουμε σε ένα… θρίλερ, με άγνωστη κατάληξη.