Κάθε ματς και κάτι διαφορετικό για να σταθείς. Κάθε ματς καλύτερο από το προηγούμενο. Κάθε ματς και μια νέα έκπληξη. Αλλά και μια σταθερά. Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η σταθερά. Τα υπόλοιπα αλλάζουν αγώνα με τον αγώνα.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια, με Ξάνθη και Λαμία, ήταν ο Μπουζούκης. Στη Λάρισα ήταν τα δύο γκολ του Γιόχανσον και η επανεμφάνιση του Κάτσε. Χθες, κόντρα στον Λεβαδειακό, ήταν ο Χατζηγιοβάννης με τις δύο ασίστ, το πρώτο γκολ του Καμπετσή, το πρώτο του Χατζηθεοδωρίδη στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικού, η μαγική ασίστ του Μακέντα στον Γιόχανσον σαν… κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε. Και φυσικά, οι 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ αποθέωσαν τους παίκτες, χάρηκαν ποδόσφαιρο, πανηγύρισαν το 3-0 επί του Λεβαδειακού, που σηματοδοτεί το τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα. Με ή χωρίς Αλαφούζο, με ή χωρίς Παϊρότζ, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χάσει αυτό που με κόπο κερδίζει τους τελευταίους τρεις μήνες με την παρουσία του Γιώργου Δώνη: την ποδοσφαιρική υγεία που βγάζει και τη δουλειά που γίνεται στο προπονητικό κέντρο. Δουλειά που βγαίνει στο γήπεδο.

Βγήκε και στο πρώτο γκολ, όταν ο Χατζηγιοβάννης σέντραρε υπέροχα και ο Καμπετσής με κίνηση σπουδαίου επιθετικού χώθηκε ανάμεσα στους στόπερ και σκόραρε. Και βγήκε σε όλο της το… μεγαλείο στο δεύτερο. Ο Χατζηγιοβάννης έκανε κάθετη κίνηση, ο Ινσούα τον βρήκε μέσα στην περιοχή, ο μικρός σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Χατζηθεοδωρίδη στο δεύτερο δοκάρι, πασάροντάς του για το 2-0. Το ματς με τον Λεβαδειακό τελείωσε από το ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να το μετατρέπει σε… περίπατο.

Αρκούσε να κάνει μια απλή διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην τέταρτη διαδοχική του νίκη. Την έκανε, έχοντας τον Μαυρομμάτη κορυφαίο της άμυνας στο δεύτερο μέρος να καθαρίζει τις – λίγες – επικίνδυνες καταστάσεις που πήγε να βγάλει ο Λεβαδειακός. Ο Δώνης έδεσε τη μεσοαμυντική του γραμμή με την είσοδο του Κάτσε, έκλεισε όσους χώρους πήγε να βρει ο Λεβαδειακός και έβαλε τον Μακέντα για να κάνει το… χατίρι και στον κόσμο και στον Ιταλό που περίμενε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή. Και ο 27χρονος τον δικαίωσε.

Στα… χασομέρια του αγώνα έβγαλε μαγική ασίστ με το τακουνάκι στον Γιόχανσον, ο οποίος σημείωσε το τρίτο του γκολ τη φετινή σεζόν με ψύχραιμο πλασέ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τέσσερα στα τέσσερα, έχοντας 10 γκολ ενεργητικό και μόλις 2 παθητικό, επτά διαφορετικούς σκόρερ έως τώρα (Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Καμπετσής, Χατζηγιοβάννης, Χατηθεοδωρίδης), αλλά πάνω απ’ όλα μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις.

«Ονειρό μου να γυρίσω»

Ο Γιώργος Δώνης παρουσιάζει μια καταπληκτική ομάδα μέσα στο γήπεδο, με τον Παναθηναϊκό να έχει πετύχει το τέσσερα στα τέσσερα και χθες ο κόσμος τον αποθέωσε φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Ο έλληνας προπονητής απάντησε με χαμόγελο σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για ακόμα μια φορά για όνειρο που γύρισε στον Παναθηναϊκό.

«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Πέραν του ότι πρέπει να ευχαριστήσω τον κόσμο, πρέπει να ευχαριστήσω και την ομάδα για κάθε παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος από την πρώτη ημέρα. Ηταν το όνειρό μου να γυρίσω στον Παναθηναϊκό. Η ζωή είναι περίεργη, θέλω να το ζήσω και το ζω πάρα πολύ έντονα».

Οσον αφορά το σχήμα και τι θα χρησιμοποιεί, είπε: «Υπάρχει ένα στυλ και μια φιλοσοφία ανεξάρτητα με τον αντίπαλο. Κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία. Το βλέπω σαν παιχνίδι που κρίνεται ένας τίτλος, όχι ματς πρωταθλήματος. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν λίγο περίεργη, καθώς περιμέναμε τη Λάρισα να παίξει με πεντάδα. Το σημερινό ήταν όπως το περιμέναμε. Τα περισσότερα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ θα είναι με τετράδα στην άμυνα».

Ο Μάντζιος

Από την πλευρά του, ο Ακης Μάντζιος στάθηκε στο γρήγορο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. «Σε τέτοια παιχνίδια, όταν τρως γκολ στο 5′ όλα τελειώνουν. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε κατά πολύ την εικόνα μας, αλλά δυστυχώς δεν βρήκαμε τις φάσεις. Θέλω να πω δύο πράγματα. Καταρχήν, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν δεύτεροι σε όλες τις μονομαχίες, δεν είχαμε τη φρεσκάδα και τη δύναμη να κοντράρουμε την ομάδα του Παναθηναϊκού. Δεύτερον, ότι αυτό είναι το δεύτερο ματς που δεχόμαστε με δύο φάσεις, δυο γκολ. Το ίδιο έγινε και σήμερα. Είναι στοιχεία που πρέπει να δουλέψουμε, να τα βελτιώσουμε».

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (66′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης (66′ Κάτσε), Καμπετσής (75′ Μακέντα).

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Επασί, Φαβάρο, Ομο (46′ Κρνέτα), Νανγκίς (46′ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (72′ Μανγκά).

– Ο Εργκους Κάτσε έφυγε τραυματίας από το γήπεδο καθώς σε μια προσπάθειά του να σουτάρει του γύρισε το πόδι. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε πως θα μείνει εκτός μία εβδομάδα.