Με μια προσωπική μαρτυρία, που γνώριζαν ελάχιστοι έως σήμερα, προσέθεσε η Πάτι Ντέιβις τη φωνή της σε εκείνες των γυναικών που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Αφορμή στάθηκαν οι επικρίσεις που δέχθηκε η Κριστίν Μπλέιζεϊ Φορντ ακόμη και από τον Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν κατήγγειλε παρά μόλις τώρα τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί πριν από χρόνια από τον προαλειφόμενο ανώτατο δικαστή Μπρετ Κάβανο. Κόρη του Ρόναλντ και της Νάνσι Ρίγκαν, η Πάτι Ντέιβις αποκάλυψε μέσω της «Ουάσιγκτον Ποστ» ότι είχε πέσει η ίδια θύμα βιασμού πριν από 36 χρόνια. Ο θύτης ήταν ένας μουσικός παραγωγός.

«Δεν το είχα πει σε κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. Ούτε σε φίλο, ούτε σε σύντροφο, ούτε σε θεραπευτή, ούτε στον άνδρα που παντρεύτηκα κάποια χρόνια αργότερα. Γι’ αυτό δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η Κριστίν Μπλέιζεϊ Φορντ άφησε να περάσουν τριάντα χρόνια για να μιλήσει» γράφει η Πάτι Ντέιβις. Η ίδια εξηγεί ποιο ήταν αυτό που την είχε υποχρεώσει στη σιωπή: «Δεν δημοσιοποίησα την επίθεση επειδή ήμουν φοβισμένη και οργισμένη. Αλλά κι επειδή είχα πείσει τον εαυτό μου ότι είχα κάνει κάποιο λάθος». Η Πάτι Ντέιβις ήταν τότε 19 ετών. «Η εμπειρία μου, όπως και άλλων γυναικών, δεν ακυρώνεται ακριβώς επειδή ήμασταν πολύ τρομαγμένες και πολύ σοκαρισμένες για να καταφύγουμε στις Αρχές».

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ». Από τη μαρτυρία της Πάτι Ντέιβις γεννήθηκε το χάσταγκ WhyIDidntReport – Γιατί δεν μίλησα. Η ηθοποιός Ντάριλ Χάνα εξήγησε κι αυτή γιατί δεν μίλησε: «Αισθανόμουν να με έχουν απορρίψει, να με έχουν υποτιμήσει. Ακόμη και σήμερα κατηγορούμαι». Κι έπειτα η ηθοποιός και συγγραφέας Πάντμα Λάκσμι. «Ημουν επτά χρονών την πρώτη φορά που δέχθηκα σεξουαλική επίθεση. Ηταν συγγενής του δεύτερου συζύγου της μητέρας μου. Το είπα στους φίλους μου και με έδιωξαν. Τη δεύτερη φορά ήμουν δεκαέξι χρονών και παρθένα. Ηταν το αγόρι μου. «Βιασμός σε ραντεβού» δεν νοούνταν τη δεκαετία του 1980. Την τρίτη φορά ήμουν 23. Σκέφτηκα ότι δεν θα με πίστευε κανένας. Είχα δει τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκαν στην Ανίτα Χιλ όταν αποκάλυψε αυτό που της είχε συμβεί. Σε αυτούς λοιπόν που λένε «γιατί δεν το είπες;» απαντώ πως όταν συμβαίνει σου παίρνει χρόνο να το επεξεργαστείς. Σε μια κοινωνία που κατηγορείται το θύμα χρειάζεται απίστευτο θάρρος για να μιλήσει κανείς. Το θύμα έχει την αντιμετώπιση του θύτη».