Υπάρχει αλήθεια κάποια πραγματικά έξυπνη γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο η οποία θα πίστευε τα «όμορφα» λόγια ενός ερωτύλου Ιταλού; Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν εκείνη είναι μια χρυσή κληρονόμος που έχει αποδείξει περίτρανα ότι μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις πλέον δύσκολες καταστάσεις. Οι φήμες θέλουν την Αθηνά Ωνάση να έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα «ζεστή» σχέση με τον γνωστό ιταλό ιππέα Αλμπέρτο Ζόρζι, ο οποίος ανήκει σε μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της γειτονικής χώρας.

Οι κύκλοι του διεθνούς τζετ σετ σχολιάζουν ότι η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση και ο 29χρονος ιππέας δεν μοιράζονται απλά και μόνο το ίδιο πάθος για τα καθαρόαιμα. Η Ωνάση και ο Ζόρζι, σύμφωνα πάντα με τους… κουραστικούς κοινωνικούς σχολιασμούς στα λαμπερά σαλόνια της Ρώμης, του Πόρτο Φίνο, του Μονακό και του Λονδίνου, έχουν συχνές προσωπικές συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιατί όμως η κόρη της Χριστίνας Ωνάση και ο Ιταλός με το αστραφτερό χαμόγελο προσπαθούν με επίμονο τρόπο να κρατήσουν αυτή την «τρυφερή» φιλία μακριά από τους φακούς των παπαράτσι; Η αλήθεια είναι ότι ο Αλμπέρτο Ζόρζι είναι παντρεμένος με την επιτυχημένη ιταλίδα επιχειρηματία και fashion designer Αναλίζα Τζιουντίνι. Μια πανέξυπνη γυναίκα, η οποία δεν θα συγχωρούσε εύκολα απιστίες του ταλαντούχου αθλητή συζύγου της.

Ο Ντόντα παντρεύτηκε

τη δημοσιογράφο στην Πορτογαλία

Η Αθηνά Ωνάση προσπαθεί να ορθοποδήσει στην προσωπική της ζωή έπειτα από ένα εξαιρετικά δύσκολο διαζύγιο με τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο. Ερωτεύτηκε τρελά τον Ντόντα με τον οποίο τους χώριζε μια διαφορά 12 χρόνων. Αποφάσισε να τον παντρευτεί πριν ακόμα κλείσει τα 20 χρόνια της. Ακολουθώντας έτσι, το παράδειγμα της μητέρας της Χριστίνας, η οποία σε ηλικία 19 ετών και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, παντρεύτηκε τον 58χρονο αμερικανό κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ. Η Αθηνά διέκοψε κάθε σχέση με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, ο οποίος τη συμβούλευε να μην παντρευτεί ένα… διεθνούς βεληνεκούς play boy. Η χρυσή κληρονόμος νυμφεύθηκε τελικά τον βραζιλιάνο ιππέα το 2005. Ενδεκα χρόνια μετά ανακάλυψε ότι την απατάει. Υπέβαλε γρήγορα αίτηση διαζυγίου. Ο Ντόντα «κέρδισε» από τη σκληρή δικαστική διαμάχη 11 εκατ. δολλάρια, αν και ζητούσε πολύ περισσότερα.

 Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε νυμφεύθηκε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Αρμακάο ντε Πέρα και το Vila Vita Parc Resort (στον λόφο Αλγκάρβε) την ξανθιά δημοσιογράφο Ντενίζ Σεβέρο. Το γαμήλιο πάρτι υπερπολυτελές, με πολλούς φίλους από ολόκληρο τον κόσμο να δίνουν το «παρών». Τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο είχα γνωρίσει πριν από χρόνια στο Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο. Προσωπικά μου φάνηκε συμπαθής. Χαμηλών τόνων, σίγουρα ενδιαφέρων συνομιλητής…

Στη Χίο το πρώτο ιδιωτικό ναυτικό λύκειο

Προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου ταξίδεψαν στη Χίο με αφορμή δύο σημαντικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κοινωφελές Ιδρυμα Μαρία Τσάκος, Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Ερευνας και Παράδοσης. Η πρώτη αφορούσε τον αγιασμό στο φιλόξενο «Σπίτι της Μαρίας» και η δεύτερη την τελετή εγκαινίων του ναυτικού λυκείου TEENS. Ο Παναγιώτης Τσάκος, ένας από τους ισχυρότερους έλληνες εφοπλιστές με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, είχε ανακοινώσει έναν χρόνο πριν την ίδρυση ενός ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού επαγγελματικού λυκείου ναυτικής και τεχνικής κατεύθυνσης στη Χίο. Ο καπετάνιος κράτησε την υπόσχεσή του. Μερικές ημέρες πριν, πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια στην περιοχή Φάρκαινα της Χίου. Το κτίριο είναι υψηλής αισθητικής, άνετο, σύγχρονο, μέσα σε ειδυλλιακό περιβάλλον. Το νέο λύκειο εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το ίδρυμα Μαρία Τσάκος με το έργο αυτό βάζει τη ναυτιλία στην αιχμή του στρατηγικού άξονα ανάπτυξης για τη Χίο.