Ο Αντρέ Σιμόες διανύει φέτος την τρίτη σεζόν του στην ΑΕΚ. Ο πορτογάλος χαφ που ήρθε στην Ενωση από την Μορεϊρένσε κατάφερε σύντομα να εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος των Κιτρινόμαυρων, ενώ πλέον είναι και υπαρχηγός της ομάδας. Είναι από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες της ΑΕΚ, με την επιρροή του να μην αφορά μόνο το αγωνιστικό σκέλος.

Ο 28χρονος μέσος είναι ένα πρόσωπο με λόγο στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, ενώ αποτελεί εξαιρετικό «εργαλείο» για όλους τους τεχνικούς με τους οποίους συνεργάστηκε, μιας και μπορεί να γίνει και ένας… προπονητής εντός των γραμμών.

Παράλληλα αποτελεί και παράδειγμα προς άλλους παίκτες που δίπλα του έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά. Οπως για παράδειγμα ο Γαλανόπουλος, που σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει πως αισθάνεται ασφάλεια και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, όταν δίπλα του αγωνίζεται ο Σιμόες.

Για τους παραπάνω λόγους, η παραμονή του στην Ενωση και για τα επόμενα χρόνια αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση της ομάδας. Το συμβόλαιο του Σιμόες ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και η ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ανανέωσή του. Παρότι προς το παρόν δεν έχει επέλθει συμφωνία, στην Ενωση αισιοδοξούν πως αυτό θα συμβεί σύντομα. Ακόμα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αλλωστε και ο ίδιος ο Πορτογάλος έχει εκφράσει ανοικτά την επιθυμία να συνεχίσει στον Δικέφαλο. Ο Σιμόες είναι καλά εδώ, έχει αποκτήσει τη δική του οικογένεια και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει ακόμα και ελληνική υπηκοότητα, προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής μας, μιας και η πόρτα της Πορτογαλίας δεν φαίνεται πιθανό να του ανοίξει – παρότι ο Φερνάντο Σάντος τον έχει εδώ και καιρό στο μπλοκάκι του.

Ηγέτης στο κέντρο

Φέτος ο 28χρονος χαφ έχει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στηρίζει πολλά στη λειτουργία του κέντρου στις πλάτες του, ενώ το γεγονός πως πίσω από τον Σιμόες δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική καθιστά την παρουσία του καθοριστική για τον Δικέφαλο. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Σιμόες θα αποτελέσει ένα από τα κλειδιά της αναμέτρησης, προκειμένου η ΑΕΚ να μπορέσει να φύγει από την έδρα του ΠΑΟΚ αλώβητη. Ο πορτογάλος μέσος θα επιχειρήσει να σηκώσει στους ώμους του τον άξονα της ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας τον άχαρο ρόλο του περιορισμού των μέσων των γηπεδούχων, αφού ο Γαλανόπουλος που θα βρεθεί πλάι του αναμένεται να έχει κυρίως δημιουργικές αρμοδιότητες.

Αλλωστε ο υπαρχηγός της Ενωσης γνωρίζει καλά από… ειδικές αποστολές. Είναι ένας παίκτης των ντέρμπι, που ζει για τα μεγάλα ματς. Δεν είναι τυχαίο πως στις περσινές νίκες της ΑΕΚ στα ντέρμπι ο Σιμόες όχι μόνο ήταν παρών, αλλά ήταν εκ των κορυφαίων. Κάτι που θα επιδιώξει και στο αυριανό παιχνίδι. Ενα παιχνίδι ιδιαίτερο και για τον ίδιο.

Πέρυσι ο Σιμόες είχε κοντραριστεί ανοικτά με τον συμπατριώτη του και αρχηγό του ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια. Αιτία ήταν το ειρωνικό σχόλιο του Σιμόες προς τον Βιεϊρίνια, μετά τον τελικό Κυπέλλου που είχε βρει νικητή τον ΠΑΟΚ. Αργότερα, ωστόσο, οι σχέσεις των δύο παικτών φαίνεται πως αποκαταστάθηκαν, κάτι που είχε αναφέρει και σε δηλώσεις του ο Βιεϊρίνια.

«Ο Σιμόες ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτό που έκανε. Θα έπρεπε να το σκεφτεί πριν. Ηθελα να δω αν το κατάλαβε. Αν ναι, τον συγχωρώ» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τον συμπατριώτη του.