Τρεις νίκες στη σειρά. Ενα σερί από εκείνα που αν μη τι άλλο μαρτυρούν τις διαθέσεις ενόψει της συνέχειας. Το έκανε η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ. Το έκανε ο Ολυμπιακός που φτιάχτηκε από την αρχή μέσα σε ένα καλοκαίρι. Το έκανε ο… μνημονιακός Παναθηναϊκός με μια παρέα πιτσιρικάδων που εμπιστεύονται ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας. Το έκανε και ο Αρης που επέστρεψε έπειτα από χρόνια στη Σούπερ Λίγκα.

Δεν είναι ίδιες αυτές οι πέντε ιστορίες. Ιδια είναι η αφετηρία της σεζόν σε ένα πρωτάθλημα που μοιάζει πιο παράξενο από ποτέ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Για την εμπλοκή της κυβέρνησης στην υπόθεση των τηλεοπτικών, που επί της ουσίας πριμοδότησε συγκεκριμένες ομάδες με έσοδα που δεν θα έβρισκαν στην ελεύθερη αγορά. Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει εγκαθιδρύσει η φούσκα της «Εξυγίανσης», της οποίας τη δράση ήδη σημειώνουμε σε αυτές τις πρώτες στροφές. Για το VAR που από προαπαιτούμενο έγινε «πειραματικό» για τις δέκα τελευταίες αγωνιστικές και βλέπουμε. Ακόμη και για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, για το οποίο μόλις προ ημερών ενημερωθήκαμε πως τελικά στέλνει απευθείας τρεις ομάδες στη δεύτερη κατηγορία με τη λήξη του και επιφυλάσσει αγώνα μπαράζ σε μια τέταρτη. Μπαράζ όπου ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας, ο 13ος της βαθμολογίας, θα έχει ολοκληρώσει εβδομάδες πριν την αγωνιστική δράση σε αντίθεση με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ, που μόλις θα έχει ολοκληρώσει τη δική του διαδρομή.

Είναι πολύ παράξενο το ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Πιο παράξενο από τις 5 ομάδες που ώς τώρα μετρούν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Μια παρέα που πάντως αυτό το 48ωρο θα αποχωριστεί. Με ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο πρόγραμμα άλλωστε δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Το προηγούμενο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στους Δικεφάλους έκανε τη Σούπερ Λίγκα… περίγελο διεθνώς. Ηταν το ντέρμπι που ανάγκασε τον υφυπουργό Βασιλειάδη να εξαγγείλει ως οριστικά και αμετάκλητα μια σειρά από μέτρα ώστε να μην ξαναδούμε μια τέτοια κατάσταση. Μέτρα που λογικά θα τα δούμε μετά το… μετρό της Θεσσαλονίκης! Αυτό όμως ήταν το μόνο βέβαιο εξ αρχής.