Δεν ζουν σε γυάλα οι παίκτες του Παναθηναϊκού και σε μια εποχή που τα social media κυριαρχούν και τις ειδήσεις μπορείς να τις βρεις με ένα κλικ στο κινητό σου, ενημερώνονται για τα πάντα. Και τις τελευταίες ημέρες, θέμα συζήτησης στο Κορωπί μεταξύ των ποδοσφαιριστών αποτελεί το πόσος κόσμος θα βρεθεί αύριο στο ΟΑΚΑ. Οι νεαρότεροι σε ηλικία εμφανίζονται ανυπόμονοι για να αγωνιστούν ενώπιον 20.000 θεατών, όπως λένε οι προβλέψεις. Οπως μου λένε, είναι ενθουσιασμένοι που μαθαίνουν ότι οι φίλαθλοι θα είναι εκεί για να τους στηρίξουν. Οι παλαιότεροι, πάντως, προσπαθούν να τους κρατήσουν ήρεμους προκειμένου να μην αγχωθούν από την παρουσία του κόσμου και όλο αυτό γυρίσει μπούμερανγκ.

Εδώ και αλλού

Τόσο μεγάλη έξοδο δεν είχαμε ούτε στη δική μας Φούτμπολ Λιγκ. Tα οικονομικά προβλήματα ανάγκασαν τρεις ομάδες της Β’ Ιταλίας με βαρύ όνομα (Μπάρι, Αβελίνο, Τσεζένα) να αποχωρήσουν και η διοργανώτρια Αρχή θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με αυτές που απομένουν και είναι 19.  Αποφασίστηκε διακοπή μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για τον αριθμό των ομάδων, ενώ υπάρχουν πέντε σύλλογοι που έχουν καταφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας να αγωνιστούν στη Β’ Ιταλίας. Μύλος… Για να μην λέτε ότι συμβαίνουν αυτά μόνο στα μέρη μας.

Παλιοί φίλοι

Τις τελευταίες ημέρες, ένα ερώτημα συζητείται όλο και περισσότερο στα διάφορα στέκια. Στην αρχή έμοιαζε με ψίθυρο, στην πορεία όμως η απορία μεγάλωσε: θα μπορούσε ο Αγγελος Αναστασιάδης να είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής ομάδας; Γιατί όχι, επιμένουν αρκετοί. Διαδρομή μεγάλη έχει κάνει. Στον Βορρά απολαμβάνει τιμές ακόμη και σήμερα, έστω κι αν ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ έκλεισε. Πώς να μην τον έχουν λοιπόν πρώτο πρώτο στη λίστα αναμονής για τη ζωή μετά τον Σκίμπε κάποιοι παλιοί του φίλοι; Σενάρια είναι αυτά, ας τα έχουμε όλα υπόψη μας. Χωρίς φυσικά κάτι να είναι σίγουρο.

Βρήκε μπόμπερ

Ο Γιόνας Ματσιούλις επιβεβαίωσε και στο τουρνουά της Κύπρου ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ. Το θέμα είναι ότι ο φόργουορντ, που είναι παίκτης Ευρωλίγκας, έχει ανοιχτή οψιόν σε περίπτωση που δεχτεί πρόταση από ομάδα της κορυφαίας διοργάνωσης και μπορεί να την ενεργοποιήσει. Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι θα είναι ευτύχημα για την ΑΕΚ να τον κρατήσει όλη τη σεζόν.

Από τη θεωρία στην πράξη…

Πήρε προαγωγή στην πρώτη πεντάδα, βγήκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά Νεόφυτος Χανδριώτη στη Λευκωσία, αποθεώθηκε από τον κόσμο, απόλαυσε τα 120 λεπτά της (τηλεοπτικής) δημοσιότητας και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου!

Στην τέταρτη σεζόν του με την ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μωραΐτης καλείται να αποδείξει όχι το (δεδομένο και αναγνωρισμένο) ταλέντο του, αλλά τη δυνατότητά του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που φαίνονται ευνοϊκότερες από κάθε άλλη φορά.

Είναι φως φανάρι ότι ο Λούκα Μπάνκι εκτιμά και εμπιστεύεται τον 19χρονο γιο του παλαίμαχου διεθνούς παίκτη Κώστα Μωραΐτη (Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός, Παπάγου, Εσπερος), ο οποίος στις προηγούμενες τρεις σεζόν χρησιμοποιήθηκε μόλις σε 17 ματς πρωταθλήματος και είναι πλέον, στην κυριολεξία, στο χέρι του να φανεί αντάξιος των προσδοκιών.

Οπως του είπε στη Λευκωσία και ο αρχηγός της ομάδας Ντούσαν Σάκοτα, «καλός είναι ο τίτλος του MVP, όμως άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη»!

Αρα, περιμένουμε αυτή τη σεζόν να δούμε την εξέλιξη ενός παίκτη με αξιομνημόνευτο ταλέντο.

Δαμάζουν τα κύματα

Αν είχε μπει η κατηγορία των Tornado στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη ίσως να ήταν ήδη οι κορυφαίοι έλληνες πολυμεταλλιούχοι όλων των εποχών.

Και αυτό, διότι κάθε φορά που αγωνίζονται σε μια μεγάλη διοργάνωση οι δύο ιστιοπλόοι, είναι σαν να έχουν πάει μια βόλτα στη Βουλιαγμένη! Κάνουν περίπατο.

Ο νέος τίτλος τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Ακρο της λίμνης Γκάρντα στην Ιταλία, ήταν ο έβδομος ευρωπαϊκός, ενώ οι λεγάμενοι έχουν και άλλα έξι χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τους έχουν αποδώσει τον τίτλο «Οι Βασιλιάδες των Tornado».