Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ομιλεί περί του θέματος. Οι παίκτες (και συμπαίκτες του) ομιλούν επίσης. Το ίδιο και ο ούτως ή άλλως λαλίστατος πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος…

Ομιλεί πολύ προσεκτικά ο αδελφός του και καθόλου ο ίδιος ο Γιάννης. Καθόλου, μα καθόλου! Ο Θανάσης μετέφερε, λέει, στην ομάδα τα συχαρίκια του «Greek Freak» για τη νίκη στην Τιφλίδα και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά από Μιλγουόκι μεριά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, είτε αυτοπροσώπως, είτε έστω με κάποια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Τουτέστιν, άκρα του Γιάννη σιωπή!

Με τον κίνδυνο η υπόθεση με τον σουπερστάρ του παγκόσμιου μπασκετικού τζετ σετ να καταντήσει σαν το παλιό ανέκδοτο με τον… γρύλο (sic), νομίζω ότι περισσότερο από τις δηλώσεις της από δω πλευράς, τα νοούμενα, τα υπονοούμενα και τα κάθε λογής αναθέματα, απαιτούνται διπλωματικές κινήσεις και σταράτες κουβέντες, ώστε (όπως λέει κι ένα στέλεχος της ομάδας) να λειανθούν οι γωνίες!

Εχει τα θέματά του ο Γιάννης, τα έχουν οι εργοδότες του στο Μιλγουόκι, τα έχει και η ομοσπονδία και να πώς γινόμαστε από δυο χωριά, χωριάτες!

Σε έντεκα μήνες από τώρα η Εθνική θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τότε θα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την τελευταία εμφάνισή του σε επίσημο αγώνα (Ελλάδα – Κροατία, Προολυμπιακό Τουρνουά, 8 Ιουλίου 2016).

Εναν χρόνο αργότερα γίναμε μαλλιά κουβάρια και έκτοτε ο Αντετοκούνμπο βγήκε δυο φορές και τοποθετήθηκε επί του θέματος: στις 20 Φεβρουαρίου 2018 στην εκπομπή «Pick N’ Roll» της Cosmote TV («με πόνεσε αυτή η υπόθεση, διότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως το έκανα για κάποιο σκοπό, αλλά εννοείται ότι θα ξαναγυρίσω στην Εθνική») και στις 8 Ιουλίου 2018 στην ισπανική εφημερίδα «Marca» («στην Ελλάδα πιστεύουν ότι δεν θα ξαναπαίξω, αλλά εγώ ξέρω ότι θα επιστρέψω και περιμένω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα»).

Oψόμεθα…