Οι πόρτες από τις περίφημες καμπάνες, εκεί όπου συνήθιζαν να περνούν τις διακοπές τους ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλα ηχηρά ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, είναι ερμητικά κλειστές. Ο ήχος από τα βήματα πάνω σε ασφαλτοστρωμένα δρομάκια, τα οποία περνούν μπροστά από τα κτίρια, για να καταλήξουν στις μεγάλες πισίνες και τέλος στην προκυμαία, ακούγεται έντονα. Σκέφθηκα ότι αν βγάλω μια δυνατή κραυγή μέσα στο ερημικό τοπίο, αυτή θα ακουστεί στα… πέρατα του πλανήτη. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να προχωρήσω στο εσωτερικό του Αστέρα, εκεί όπου βρίσκονται πάντα οι πολυσυζητημένες καμπάνες και οι ξενοδοχειακές μονάδες με τα εμβληματικά πλέον ονόματα. Ονόματα βαριά σαν ιστορία. Ο κλασικός Αρίωνας, που επισκεπτόταν πάντα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι (ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός έκλεινε την προεδρική σουίτα με τα χειροποίητα, βαριά έπιπλα που θύμιζε κάτι σαν μεγαλοαστικό σπίτι). Το δημοφιλές Ναυσικά, σε πιο μοντέρνο στυλ, με την πισίνα, η οποία κάποτε συγκέντρωνε τα top ονόματα της Αθήνας και βέβαια η πιο «μικρή» Αφροδίτη. Παρέμεινα κοντά στο Matsuhisa Athens, απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης, αλλά και το άρωμα των φθινοπωρινών λουλουδιών. Στενός μου φίλος προχώρησε όμως πιο «βαθιά», στο συγκρότημα που βρίσκεται υπό ανακαίνιση. Αρκετή ώρα αργότερα, με πληροφόρησε ότι οι εργασίες, ιδιαίτερα στις καμπάνες, κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς…

Κάρτες μέλους, οι Αραβες και οι Τούρκοι

Σκέφθηκα ότι μια παρέα ανδρών και γυναικών, οι οποίοι κυκλοφορούν γύρω από το τρίγωνο Ναυτικός Ομιλος, Aqua Marina και μικρά trendy spots με βάφλες και παγωτά, αναφερόταν στις κάρτες μελών, τις οποίες ανυπομονούν να παραλάβουν για το νέο spa (θα βγαίνει λέει, σχεδόν στη θάλασσα). Ενα spa που θα μοιάζει έντονα με αυτό της αλυσίδας Four Seasons. Θεωρώ ότι το ωραιότερο βρίσκεται μέσα στους (υπέροχους) κήπους του F.S. της Φλωρεντίας. Ανακαλύπτω όμως με κάποια δόση απογοήτευσης ότι τα πράγματα αργούν σε μια ξενοδοχειακή μονάδα που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία. Αναρωτιέμαι αν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι μέχρι τον Μάρτιο. Αυτή είναι η ημερομηνία που οι ιθύνοντες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είχαν επιτρέψει να διαρρεύσει. Κάπου μεταξύ ενός γεύματος με California rolls και παγωτό Chicago στα απέναντι κλασικά ζαχαροπλαστεία. Οι Αραβες και Τούρκοι νέοι ιδιοκτήτες είναι πάντως από τους πλέον ισχυρούς στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο. Αφήνω πίσω μου τον Λαιμό της Βουλιαγμένης, με τους φοίνικες, που θυμίζει κάτι από Γαλλική Ριβιέρα. Μια σταγόνα βροχής πέφτει στο καπό του αυτοκινήτου.

Δείπνο με ελληνικό ενδιαφέρον στο Παρίσι

Το Παρίσι μού δημιουργεί πάντα μια γλυκιά μελαγχολία. Αντίθετα από το Λονδίνο, μια πόλη που θυμίζει απέραντο, ολοφώτεινο λούνα παρκ. Οι άνθρωποι της μόδας λατρεύουν όμως την Πόλη του Φωτός. Ισως επειδή από εκεί ξεκινούν όλα τα μεγάλα και σημαντικά για τον παγκόσμιο χώρο της μόδας. Σχεδιαστές ρούχων, fashion editors, στυλίστες, μοντέλα, σταρ, fashion icons, τζετ σέτερ, οι πάντες βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα με αφορμή το Fashion Week. Τα super models στην πασαρέλα, οι φωτογράφοι να «καταγράφουν» τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές και όταν το σκοτάδι τυλίγει την πόλη, τα private clubs γεμίζουν από ένα πολύβουο πλήθος. Η Καρολίν Σόιφλε του οίκου Chopard έχει προσκαλέσει στενούς φίλους και πελάτες (ανάμεσά τους γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές με τους οποίους κάνει παρέα τους χειμερινούς μήνες στην Courchevel και το Gstaad) σε δείπνο με «φόντο» μια από τις πιο chic περιοχές στο Παρίσι.

Η Μπιάνκα, η Δούκισσα και το Zonars

Ο ελβετικός οίκος κοσμημάτων Chopard θα συνεργαστεί (όπως και στο Φεστιβάλ των Καννών) με την L’ Oreal για ένα εντυπωσιακό show στον Σηκουάνα. Η δική μας Δούκισσα Νομικού «εγκαταλείπει» τη φθινοπωρινή Μύκονο για να περπατήσει στο custom-made catwalk των 60 μέτρων. Η ελληνίδα μοντέλο και παρουσιάστρια θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει στην πασαρέλα μαζί με τις Μπιάνκα Μπάλτι (συχνή επισκέπτρια των ελληνικών νησιών, λόγω της φιλίας της με την Ευγενία Νιάρχου), Εύα Λονγκόρια, Αντι ΜακΝτάουελ κ.ά. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν στις πρώτες θέσεις θα βρίσκεται η Ριάνα, η οποία και πάλι πριν από λίγες ημέρες φόρεσε κοσμήματα Chopard. Αυτή είναι μια χρυσή διαδρομή για επώνυμες γυναίκες του θεάματος. Τα super models, όπως η Κένταλ Τζένερ, η Τζίτζι Χαντίντ, η Βιτόρια Σερέτι, «δείχνουν» Balenciaga, Dior, Chanel, Louis Vuitton, σε κινηματογραφικού τύπου πασαρέλες. Στο κέντρο της Αθήνας και το ιστορικό Zonars, η συμπαθής Ντόρα Πάλλη προσκάλεσε σε γεύμα καλές της φίλες με αφορμή τα γενέθλιά της. Στα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντιλα «διέκρινα» αρκετές κομψές, γυναικείες παρουσίες.