Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την Τσέλσι. Ισως και η ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έδειχνε πως το μυαλό ήταν περισσότερο στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Η Τσέλσι λοιπόν πέρασε από την Τούμπα επικρατώντας με 1-0 και χάνοντας πολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Για τον ΠΑΟΚ, η χθεσινή ήττα είναι απλά μία χαμένη μάχη στον δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η διοργάνωση όμως έχει ακόμα πέντε παιχνίδια.

Ο Λουτσέσκου παρουσίασε διαφορετική ενδεκάδα, χρησιμοποιώντας τον Πέλκα στην κορυφή της επίθεσης και πίσω τον Σάκχοφ. Παράλληλα έδωσε θέση βασικού στον Βέρνμπλουμ (δίπλα στον Μαουρίτσιο), ενώ Βιεϊρίνια και Τόσκα ήταν στα δύο άκρα της άμυνας.

Από τη άλλη πλευρά, ο Μαουρίτσιο Σάρι έχοντας αφήσει στο Λονδίνο για ξεκούραση τον Εντεν Αζάρ, χρησιμοποίησε στη θέση του τον Ρος Μπάρκλεϊ.

Η Τσέλσι ήθελε τη νίκη και την αναζήτησε από τα πρώτα λεπτά. Η άσχημη αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στον Γουίλιαν να σκοράρει μόλις στο 7ο λεπτό και από το σημείο αυτό η αγγλική ομάδα ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, αντίθετα η Τσέλσι με πολύ καλή κυκλοφορία απείλησε αρκετές φορές την εστία του Πασχαλάκη.

«Η Τσέλσι μπορεί να δημιουργήσει σε κάθε στιγμή επικίνδυνη κατάσταση και είναι σπουδαία ομάδα. Μας κυρίευσαν τα συναισθήματα κυρίως στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ενώ δεχθήκαμε γρήγορα γκολ, κάτι που ήταν καθοριστικό. Στο β’ μέρος είχαμε καλύτερη ισορροπία, ενώ γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών», υποστήριξε ο Λουτσέσκου.

Εκτη νίκη για την Τσέλσι

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίωρο του α’ μέρους, η στατιστική κατέγραψε 82% κατοχή για την αγγλική ομάδα. Χωρίς αμφιβολία, η Τσέλσι μπορούσε να σημειώσει κι άλλα γκολ, αλλά ο Αλβάρο Μοράτα δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Σάρι και ήταν άστοχος σε τέσσερις περιπτώσεις, ενώ ο Πασχαλάκης κατάφερε να νικήσει δύο φορές τον Πέδρο.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει κάτι μετά το 60′, με τον Ουάρντα στη θέση του Πέλκα, αλλά και τους Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ τέλειωσε το ματς χωρίς «καθαρή» ευκαιρία. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις απειλής για την εστία του Κεπά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μία φάση που ίσως άλλαζε τα δεδομένα έγινε στο τελευταίο λεπτό του α’ μέρους, όταν ο Μπάρκλεϊ τράβηξε από τη φανέλα στην περιοχή τον Πέλκα, κάτι όμως που διέφυγε την προσοχή του ισπανού διαιτητή Αλμπέρτο Μαγένκο.

Η ουσία είναι ότι η Τσέλσι συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, πετυχαίνοντας έκτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Παράλληλα και ο Μαουρίτσιο Σάρι πέτυχε την έβδομη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Κι ακόμα, η χθεσινή ήττα ήταν η πρώτη του ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Και οι δύο ομάδες έχουν στη συνέχεια δύσκολο πρόγραμμα, ενώ Σάρι έχει να σκεφτεί και τον τραυματισμό του Πέδρο στον ώμο, σε σύγκρουση με τον Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις. Οσον αφορά τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ θα απολογηθεί σήμερα για τη συμπεριφορά του προς τους οπαδούς του ΟΦΗ στο παιχνίδι του Ηρακλείου και κινδυνεύει με τιμωρία μιας αγωνιστικής. Σε αυτή την περίπτωση θα χάσει το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Τόσκα, Χατσερίντι, Βαρέλα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (69′ Πρίγιοβιτς), Ζαμπά (82′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Πέλκας (62′ Ουάρντα).

Τσέλσι: Κεπά, Τζαπακόστα, Αλόνσο (66′ Αθπιλικουέτα), Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Καντέ, Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγας), Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Μοράτα (81′ Ζιρού), Πέδρο.