Ως μέλη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης οι Ουκρανοί και οι Γεωργιανοί ανήκαν στο σιδηρούν παραπέτασμα, το οποίο ωστόσο χθες αποδείχθηκε… χάρτινο για τους δυο πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ, που εγκαινίασαν με πολλά υποσχόμενες νίκες τη φετινή πολλαπλή εθνική παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Αρης πέρασε σαν… τρένο από την Τιφλίδα, όπου κατατρόπωσε την Ντιναμό με το εμφατικό σκορ 90-64, κατέστησε τυπική διαδικασία τον αυριανό επαναληπτικό αγώνα στο Nick Galis Hall και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Παρ’ όλα αυτά ο προπονητής του Βαγγέλης Αγγέλου δεν έμεινε ικανοποιημένος, επισημαίνοντας ότι «οι κακές στιγμές μας στο ματς ήταν περισσότερες από τις καλές και βρισκόμαστε μακριά από αυτό που θέλουμε»!

Η σύνθεση του Αρη: Κάιζερ 6, Φλιώνης 3, Χρηστίδης 2, Σλαφτσάκης 2, Αγγέλου 7, Τζόουνς 11, Βεργίνης 2, Μποχωρίδης 18 (2/2 δ., 3/7 τρ., 5/5 β., 4 ασ.), Μπελ 10, Νταλό 12, Χάρις 8, ΜακΓκι 9. Τη σκυτάλη πήρε το νεοφώτιστο στην Ευρώπη Λαύριο, το οποίο στην παρθενική διεθνή συμμετοχή του νίκησε στην έδρα του την ουκρανική Ντνίπρο με 82-73 και την ερχόμενη Τετάρτη θα υπερασπιστεί επί ουκρανικού εδάφους το +9 με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup. Σφραγίδα στη νίκη του Λαυρίου υπήρξε το τρίποντο που σκόραρε στα 48 δευτερόλεπτα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η σύνθεση του Λαυρίου: Μαστρογιαννόπουλος, Μιλόσεβιτς 12 (7 ρ.), Νίξον 10, Κακλαμανάκης 7, Χαραλαμπόπουλος 15 (3/5 δ., 3/8 τρ., 2 ρ., 3 ασ.), Μέλσον, Λούντζης 8, Κουζέλογλου 8, Περράκης, Λαμπ 16, Οντιάσε 6.