Την ώρα που εν Αθήναις ο Τσάβι Πασκουάλ διαδήλωνε για άλλη μια φορά την υπερηφάνειά του για την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, στο Ηράκλειο ο Ντέιβιντ Μπλατ αποκάλυπτε τα δικά του εσώψυχα, που τυγχάνει κιόλας να αναφέρονται εις το όνομα του πατρός και του υιού!

«Είμαι γεμάτος από θαυμασμό και υπερηφάνεια, επειδή αποτελώ μέρος μιας ομάδας που συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, δεν κατεβάζει ποτέ τον πήχη των φιλοδοξιών της και έχει δυνατούς συνεργάτες» τόνισε ο καταλανός προπονητής, με την ευκαιρία της εκδήλωσης στην οποία παρουσιάσθηκε η συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Και ενώ οι Πράσινοι έχουν μπροστά τους το ταξίδι στην Κλουζ για τον κυριακάτικο φιλικό αγώνα με την Ουνιβερσιτάτεα, την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έφτανε στο Ηράκλειο για να συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Τουρνουά.

Παρόντων του Ντίνο Ράτζα και του (άλλοτε παίκτη του Περιστερίου και του Παπάγου) Λανς Μπέργουολντ, οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν απόψε (20.30) τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ενώ δυόμισι ώρες νωρίτερα θα αναμετρηθούν η Ούνικς Καζάν και η Γαλατασαράι.

Πατήρ και υιός

Ο σημερινός αγώνας προκαλεί μια ξεχωριστή συγκίνηση στον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στη ζωή του(ς) αντιμέτωπος με τον γιο του Ταμίρ, ο οποίος αγωνίζεται στη Χάποελ Ιερουσαλήμ και στην εθνική ομάδα του Ισραήλ, με προπονητή τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και πρωταθλητή Ευρώπης το 2000 στην Πυλαία, Οντετ Κάτας.

«Ειλικρινά αυτή θα είναι μια πολύ ξεχωριστή και συναισθηματική εμπειρία. Βλέπω τον Ταμίρ να ωριμάζει, να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί, μάλιστα πέρυσι σε αυτό το γήπεδο αγωνίσθηκε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Νέων. Τώρα θα τον έχω απέναντί μου και αυτό είναι και καλό, αλλά και κακό, σίγουρα πάντως το ονειρευόμουν από τότε που αποφάσισε να παίξει μπάσκετ» σχολίασε ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κώστα Παπανικολάου, που θα μείνει εκτός δράσης για είκοσι ημέρες.

– Στην Κύμη εντάχθηκε ο τριαντάχρονος κύπριος φόργουορντ Νίκος Στυλιανού (1μ.98), ο οποίος συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.