– «Μαλλιά».

– «Είναι κόκκινη;».

– «Ναι, έτσι νομίζω».

– «Είναι κόκκινη;».

– «Ναι, είναι κόκκινη».

Πρόκειται για τη στιχομυθία του γερμανού διαιτητή Φέλιξ Μπριχ με τον βοηθό Μαρκο Φριτς, από την οποία προέκυψε η καταδικαστική για τον Κριστιάνο Ρονάλντο απόφαση να αποβληθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπριχ δεν είδε τον Ρονάλντο τη στιγμή που έβαζε τις φωνές στον αμυντικό της Βαλένθια Τζέισον Μουρίγιο και στη συνέχεια τοποθετούσε το χέρι του στο κεφάλι του αντιπάλου με μία κίνηση που έμοιαζε πως του τραβούσε τα μαλλιά.

Αυτό σημαίνει πως ο Μπριχ δεν μπορεί να γράψει στην έκθεσή του τι ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη φάση, αλλά μόνο να μεταφέρει την άποψη του βοηθού του, που προφανώς είναι επιβαρυντική για τον Ρονάλντο. Η UEFA ξεκίνησε χθες την πειθαρχική διαδικασία κατά του CR7 και η υπόθεσή του θα εξεταστεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο Ρονάλντο τιμωρείται αυτόματα με μία αγωνιστική αποκλεισμό και χάνει το επόμενο παιχνίδι με τη Γιουνγκ Μπόις. Αν όμως η Πειθαρχική Επιτροπή κρίνει πως το παράπτωμά του ήταν σοβαρό, τότε μπορεί να αυξήσει την ποινή σε δύο ή και περισσότερες αγωνιστικές.

Ως επικοινωνιακό αποτύπωμα η Γιουβέντους διέρρευσε πως θα καταθέσει ένσταση κατά της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε ο διάσημος ποδοσφαιριστής. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποδείξει πως υπήρξε «προφανές λάθος».

Οι αντιδράσεις

Ο άγγλος πρώην διεθνής ρέφερι Μαρκ Κλάτενμπεργκ αμφισβητεί την ικανότητα του βοηθού να δει από την απόσταση που βρισκόταν αν ο Ρονάλντο τράβηξε τα μαλλιά του αντιπάλου του και προσθέτει πως αν τύχαινε σ’ αυτόν η συγκεκριμένη φάση θα έδειχνε κίτρινη κάρτα και στους δύο παίκτες.

Υπερβολική χαρακτήρισε την αποβολή του Ρονάλντο και ο ιταλός πρώην ρέφερι Αντρέα ντε Μάρκο.

Η Γηραιά Κυρία αλλά και το περιβάλλον του CR7 αντέδρασαν πολύ έντονα για τη δραματική τροπή που πήρε το ντεμπούτο του Πορτογάλου στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Γιούβε.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Πάβελ Νέντβεντ συνοδευόμενος από δύο παράγοντες της ομάδας του κατέβηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τη Βαλένθια στα αποδυτήρια και επιτέθηκε φραστικά στον Μπριχ και τους βοηθούς του.

Πιο έντονη, σχεδόν απειλητική ήταν η αντίδραση της αδελφής του ποδοσφαιριστή Κάτια Αβέιρο. Με μηνύματά της στο Instagram χαρακτηρίζει «ντροπή του ποδοσφαίρου» την αποβολή και προαναγγέλλει «απόδοση δικαιοσύνης».

«Θέλουν να καταστρέψουν τον αδελφό μου, αλλά ο Θεός ποτέ δεν κοιμάται. Θα υπάρξει μεγάλο τίμημα γι’ αυτά τα δάκρυα. Θέλουν να σε καταστρέψουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν» έγραψε μεταξύ άλλων.

Παρά την ομοβροντία των ιταλικών Μέσων που τάχθηκαν στο πλευρό του Ρονάλντο, ο προπονητής του Μαξ Αλέγκρι κράτησε ουδέτερη στάση, λέγοντας το τετριμμένο πως χρειάζεται το VAR για να μπορεί ο διαιτητής να παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

Η πλειονότητα των συμπαικτών του στήριξαν με τις δηλώσεις του τον CR7 σε βαθμό που προκάλεσαν αντιδράσεις λόγω του σεξιστικού σχολίου του γερμανού μέσου Εμρέ Τσαν πως «δεν είμαστε γυναίκες, μπάλα παίζουμε. Αν δίνεις κόκκινη κάρτα γι’ αυτό (το τράβηγμα των μαλλιών εννοεί) θα πρέπει να δίνεις κόκκινη κάρτα για τα πάντα. Εκατό τοις εκατό δεν ήταν κόκκινη κάρτα».

Οταν ο τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε την γκάφα του έσπευσε να τη διορθώσει λέγοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τις γυναίκες και το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Οι θεωρίες συνωμοσίας εξυφαίνονται φυσικά με γοργό ρυθμό με τον πρώην διαιτητή Γκρατσιάνο Τσέζαρι να υποστηρίζει πως αν ο Ρονάλντο φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ δεν θα αποβαλλόταν.

Τα ευρωπαϊκά έσοδα της Ιντερ

Επτά εκατομμύρια ευρώ έχει βάλει στα ταμεία της η Ιντερ μόνο από τις εισπράξεις των εισιτηρίων των τριών πρώτων εντός έδρας αγώνων της. Ο μέσος όρος εισιτηρίων της στη Serie A είναι 57.529.