«Μας μένει μια δυσάρεστη γεύση παρά το γεγονός ότι παίζαμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο που έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα στην Ισπανία».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του κράτησε το 0-0 για πάνω από 20 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) με δέκα παίκτες, δεν έμεινε ικανοποιημένος και εξήγησε το γιατί. «Επρεπε να πιέσουμε περισσότερο και το κυριότερο να μην τους δίνουμε τόσο χώρο, αλλά και πρωτοβουλία στις κινήσεις. Παρ’ όλα αυτά είχαμε τις ευκαιρίες μας και μάλιστα καλές να πετύχουμε εμείς το γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε» τόνισε ο Πορτογάλος που έδειξε ότι γνωρίζει σε ποια ομάδα είναι και διαθέτει και ο ίδιος πνεύμα νικητή χωρίς να σταθεί σε δικαιολογίες για τον παίκτη λιγότερο.

Οπως και να έχει πάντως ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος αν και με δέκα παίκτες κρατώντας αλώβητη την εστία του στο 0-0 με τη Ρεάλ Μπέτις και ουσιαστικά έχει αρχίσει να χτίζει και πάλι ένα αήττητο σερί στο γήπεδό του κόντρα στις ομάδες από το (ίσως) καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, την Primera Division.

Τελευταία φορά που είχε ηττηθεί στην έδρα του ήταν από τη Λεβάντε (επί Μίτσελ) με 0-1 τη σεζόν 2012-13 και από τότε έχει δύο σπουδαίες επιτυχίες.

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του, το 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (2014-15) και το περσινό 0-0 με την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στο «συν» με Ισπανούς

Συνολικά σε 15 παιχνίδια εντός έδρας με ισπανικές ομάδες μετράει 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, έχοντας μάλιστα το παράσημο (που λίγες ομάδες έχουν στην Ευρώπη) να μην έχει χάσει ποτέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, κόντρα στην οποία μετράει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες σε τέσσερις συναντήσεις.

Με τη Ρεάλ έχει κάνει και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του, το αξέχαστο 3-3 στο ΟΑΚΑ (1999 – 2000). Ενώ τα περισσότερα γκολ έχει σημειώσει σε ένα άλλο τρομερό παιχνίδι στο 4-3 επί της Τενερίφης  (1993-94 στο ΟΥΕΦΑ).