Οι φαιδρότητες του προπονητή της Μπέρνλι, Σον Ντάις, για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μετέφεραν τα φανταστικά γεγονότα τα αγγλικά ΜΜΕ έκαναν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους Ερυθρόλευκους να ζητήσουν επανόρθωση και να κινηθούν νομικά εναντίον όλων όσοι προσπάθησαν να διαβάλουν τον σύλλογο.

Η δικαίωση, λοιπόν, ήρθε αυτονόητα. Και η εφαρμογή της επίσης! Αποτέλεσμα η «Daily Mail», με άρθρο που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, επανορθώνοντας όσα άστοχα και αναληθή είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ της.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο – επανόρθωση – συγγνώμη της αγγλικής εφημερίδας αναφέρονται τα εξής: «Σε άρθρο της 25ης Αυγούστου μεταφέραμε ισχυρισμούς ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης «εισέβαλε στο γραφείο του διαιτητή» κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Europa League, μεταξύ της Μπέρνλι και του Ολυμπιακού. Αν και δημοσιεύτηκε με καλή πίστη, αποδεχόμαστε τώρα ότι ο ισχυρισμός ήταν λανθασμένος. Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Μαρινάκη για κάθε δυσφορία που του προκαλέσαμε».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγγλική εφημερίδα αναλαμβάνει όλα τα δικαστικά έξοδα και ένα σημαντικό ποσό θα προσφερθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δεν τα παίζεις, τα μασάς!

O συχωρεμένος γκουρού του Ολυμπιακού και της ελληνικής κολύμβησης, Μάκης Χαρίτος, έλεγε μια σοφή κουβέντα που ναι μεν αφορούσε το δικό του άθλημα, αλλά με τον νόμο των συγκοινωνούντων δοχείων ισχύει σε όλα…

«Στα τελευταία μέτρα μιας κούρσας τα νερά δεν τα κολυμπάς, αλλά τα καταπίνεις»!

Αυτή την ατάκα τη θυμήθηκα προχθές το βράδυ, μόλις η ΑΕΚ δέχθηκε το πρώτο γκολ από τον Αγιαξ και έχω έτοιμη την ποδοσφαιρική παραλλαγή της…

Τα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν τα παίζεις, αλλά τα μασάς!

Βγαίνει κιόλας στη λήξη του ματς ο Νίκλας Χουλτ και λέει «δεν γίνεται να τρώμε γκολ στο 46ο λεπτό». Δεν γίνεται, αλλά γίνεται… Εγινε!

Μάνταλος γεμάτος εκνευρισμό

Με τη λήξη του αγώνα στη Jojan Cruyff Arena ο Πέτρος Μάνταλος έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια μαζί με τους συμπαίκτες του, χωρίς να χαιρετήσει τους αντιπάλους. Αιτία αυτής της αντίδρασης του αρχηγού της ΑΕΚ ήταν τα πολλά νεύρα που είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάτι το σκορ της ήττας, κάτι κάποια δυνατά μαρκαρίσματα που είχε δεχθεί, προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό του Μάνταλου που εκφράστηκε μέσω αυτού του τρόπου. Χωρίς, ωστόσο, να δοθεί κάποια συνέχεια, αφού σύντομα ηρέμησε έπειτα και από τις συζητήσεις που είχε στα αποδυτήρια με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους υπόλοιπους Κιτρινόμαυρους.

Εκτόξευση

Στο περιθώριο της συνέντευξης του Γιώργου Βασιλακόπουλου στα «ΝΕΑ», μαθαίνω ότι είχε ενδιαφέρον η υπενθύμιση πως από την εθνική ομάδα ξεκίνησε η εκτόξευση όχι μόνο του μπάσκετ το 1987, αλλά και των οικονομικών δεδομένων στους συλλόγους. Με αυτό ο πρόεδρος της ΕΟΚ ήθελε να υπενθυμίσει ότι κάθε επιτυχία – ακόμα και σήμερα – της Εθνικής φέρνει κέρδη και οφέλη και στις ομάδες, περνώντας έτσι το μήνυμα ώστε να μη δημιουργούν πρόβλημα στους παίκτες και να αξιοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τους Ελληνες που έχουν στις ομάδες τους.

Τι είχες Κώστα, τι είχα πάντα!

Εξις δευτέρα φύσις, έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες και φαίνεται πως ο μπασκετικός Ολυμπιακός δεν μπορεί να απαλλαγεί από το βεβαρημένο μητρώο του, που μάλιστα τον καθιστά ένα ιατρικό case study!

Προς επίρρωσιν τούτου, αρκεί να αναφέρω ότι τη σεζόν 2017-18 καταγράφηκαν συνολικά 196 απουσίες με… ρέκορντμαν τον Δημήτρη Αγραβάνη που έλειψε από 56 ματς, ενώ τον ακολούθησε ο Κιμ Τιλί με 54 απουσίες, σε σύνολο 70 αγώνων.

Φέτος λοιπόν, οι τραυματισμοί ενέσκηψαν προτού σκάσουν μύτη ακόμη και τα χελιδόνια! Το πρώτο θύμα της παροιμιώδους κακοδαιμονίας που πλήττει τα τελευταία χρόνια τους Πειραιώτες ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Διαγνώσθηκε με οστικό οίδημα στην κοτύλη του αριστερού ισχίου και θα μείνει στα πιτς περίπου για ένα εικοσαήμερο. Οπερ εστί μεθερμηνευόμενον, χάνει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά μάλλον προλαβαίνει το τζάμπολ της Ευρωλίγκας…