Επί της ουσίας είναι ένας πολυχώρος ελληνικής γαστρονομίας που απλώνεται σε επτά ορόφους. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από το ντελικατέσεν που λειτουργεί στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου επί της οδού Σόλωνος 9, με τα ψαγμένα ελληνικά προϊόντα. Ωστόσο οι μυημένοι θα προσπεράσουν τα φορτωμένα ράφια και θα πάρουν το ασανσέρ ή τις κυλιόμενες σκάλες για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, εκεί όπου αναπτύσσεται το εστιατόριο «Yoleni’s». Ο χώρος εστίασης ενδείκνυται για ελαφρά γεύματα και ελληνικές γεύσεις που όλοι μπορεί να απολαύσουν χωρίς ιδιαίτερες θερμιδικές τύψεις.

Στον μοντέρνο χώρο, όπου κυριαρχεί η ξύλινη επίπλωση, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν light πιάτα μαζί τον καφέ ή το αναψυκτικό τους και ένα ποτήρι κρασί από τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται. Το νέο μενού Topos επιχειρεί ένα γαστρονομικό ταξίδι σε έξι γωνιές της Ελλάδας με τη βοήθεια αντίστοιχων μαγειρισσών που παρουσιάζουν τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του τόπου τους.

Από τα must του μενού είναι οι χειροποίητες πίτες που ψήνονται στη στιγμή. Το τραγανό λεπτό τους φύλλο θυμίζει τις συνταγές της γιαγιάς, ενώ η γέμιση διαφοροποιείται ανάλογα με την προτίμηση του καθενός, γλυκιά ή αλμυρή. Εμείς αγαπήσαμε τη θρακιώτικη τυρόπιτα με μείγμα από παραδοσιακά ελληνικά τυριά, πιπέρι και ρίγανη. Το ντιπ με πατέ ελιάς ή ντομάτας που τη συνόδευε έδινε έναν πιο ευρωπαϊκό αέρα σε ένα παραδοσιακό πιάτο.

Λόγω του χαρακτήρα του εστιατορίου προς το υγιεινό φαγητό, η λίστα με τις σαλάτες είναι ενισχυμένη και περιλαμβάνει γκουρμέ εκδοχές χαρακτηριστικών ελληνικών πρώτων υλών. Γευστική πολύ είναι η μεσσηνιακή με μαρούλι, ντοματίνια, ψημένο τυρί σφέλα, φρέσκο κρεμμύδι, πορτοκάλι, ξερά σύκα, κορινθιακή σταφίδα, σύγκλινο Μάνης και λαλάγγια. Οι πιο βιαστικοί θα απολαύσουν σίγουρα τα σάντουιτς που σερβίρονται καθημερινά με φρέσκο χειροποίητο ψωμί με προζύμι από σάκχαρα κορινθιακής σταφίδας. Ιδιαίτερα γεύση έχει το γαλοπούλα αβοκάντο με φιλέτο γαλοπούλας, κρέμα αβοκάντο, ντομάτα και iceberg. Ιδανικό επιδόρπιο είναι το χειροποίητο κέικ με γλάσο τριαντάφυλλου ή σοκολάτας με γιαούρτι.