Σε επανεκκίνηση της παραγωγικής της διαδικασίας και σε σταδιακή τροφοδοσία των αγορών στις οποίες κατέχει σημαντικά μερίδια, με στόχο να φτάσει στο 100% της παραγωγικής δυναμικότητας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, προχωρεί η εταιρεία Sunlight μετά τη σταδιακη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στις εγκαταστάσεις στο εργοστάσιο της Ξάνθης τον περασμένο Μάιο. Η Διοίκηση πλέον εστιάζει στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, ενώ διατηρεί στο ακέραιο τις θέσεις εργασίας. «Με την αμέριστη στήριξη των ανθρώπων μας, των συνεργατών, των πελατών μας και των ομολογιούχων και παρά τις δυσκολίες της περιόδου που προηγήθηκε όλοι εμείς στη Sunlight προσδοκούμε να ξαναχτίσουμε το εργοστάσιο, ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές που θα μας βοηθήσουν να επανακτήσουμε την ηγετική μας θέση» δήλωσε επ’ αφορμή των οικονομικών αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, Βασίλης Μπίλλης.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018, ο κύκλος εργασιών του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε 76 εκατ. ευρώ, ο δε κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 89,6 εκατ. ευρώ. Η χρονιά ξεκίνησε δυναμικά,  καθώς το πρώτο τετράμηνο οι πωλήσεις σημείωσαν ρυθμό αύξησης άνω του 20% ακολουθώντας την ανοδική τάση της διεθνούς αγοράς βιομηχανικών μπαταριών, ωστόσο η θετική πορεία διακόπηκε από το περιστατικό της πυρκαγιάς που επηρέασε την παραγωγική και εμπορική  δραστηριότητα.

Πλέον βάσει χρονοδιαγράμματος, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η επαναλειτουργία του τμήματος παραγωγής μπαταριών υποβρυχίων και τον Οκτώβριο η επαναλειτουργία του τμήματος βιομηχανικών μπαταριών. Ειδικότερα, η μονάδα των βιομηχανικών μπαταριών, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της Sunlight, αναμένεται να ξεκινήσει με το 30% της δυναμικότητας, που σταδιακά θα ανέλθει σε 50% έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με προοπτική εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 να αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Ξάνθης.