Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Γιώργος Δώνης δουλεύει πλέον με πολλές επιλογές και απερίσπαστος όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι της ομάδας, ήρθαν οι ατυχίες που τον αναγκάζουν να «πονοκεφαλιάζει» ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Κι αυτό διότι κανείς από τους επιθετικούς του δεν έχει προπονηθεί εντός της εβδομάδας κανονικά ούτε μια μέρα και περιμένει να δει την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται το επόμενο διήμερο.

Ο Καμπετσής είχε ίωση, αγωνίστηκε με πυρετό και στο ματς κόντρα στη Λάρισα και μέχρι και χθες δεν είχε μπει στο κανονικό πρόγραμμα, καθώς ανάρρωνε. Το ίδιο συνέβη και με τον Βέργο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από φαρυγγίτιδα και έχει εξασθενήσει σημαντικά ο οργανισμός του, ενώ ο Μουνιέ συνέχισε και χθες τη θεραπεία του, έχει μείνει αρκετό καιρό εκτός προπονήσεων και δύσκολα ο Δώνης

θα ρίσκαρε τη συμμετοχή του, ακόμα κι αν έκανε κάποιες προπονήσεις μέχρι το Σάββατο (η κατάστασή του επανεκτιμάται καθημερινά).

Ο Φεντερίκο Μακέντα ανεβάζει ρυθμούς μέρα με τη μέρα, έχει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα της Κυριακής, όμως ακόμα δεν είναι έτοιμος για να πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Και σίγουρα ο Δώνης θα τον θέλει για να τον περάσει στο ματς αν κάτι στραβώσει, παρά να τον βάλει από το ξεκίνημα και να χρειαστεί να κάνει μια επί της ουσίας αναγκαστική αλλαγή.

Οι διαθέσιμοι

Ποιος μένει; Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος αν κανένας από τους παραπάνω δεν τα καταφέρει, θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα και θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Από κει και πάρα, όσον αφορά τον Εργκους Κάτσε και το χτύπημα που είχε δεχθεί στο ματς με τη Λάρισα, ο αλβανός χαφ χθες ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, ωστόσο πλέον αισθάνεται καλύτερα και ο πόνος έχει υποχωρήσει αισθητά. Ετσι αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Δώνη την ερχόμενη Κυριακή για το ματς με τον Λεβαδειακό και να είναι και πάλι στην αρχική ενδεκάδα των Πρασίνων.

Συνέντευξη σε ιταλό δημοσιογράφο για λογαριασμό της γερμανικής ιστοσελίδας 11freunde.de παραχώρησε ο Φεντερίκο Μακέντα, o οποίος μίλησε για την παρουσία του σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Στουτγάρδη, αλλά αναφέρθηκε φυσικά και στον Παναθηναϊκό.

«Για εμένα ο Παναθηναϊκός είναι μια συναρπαστική πρόκληση δίνοντάς μου πολλά νέα κίνητρα. Είναι ένα μεγάλο σωματείο και εκτιμώ πολύ τόσο την ομάδα όσο και τους φιλάθλους της. Νομίζω ότι έχω την ιδανική ωριμότητα για την καριέρα μου τώρα. Παίρνω τα πράγματα πιο ήρεμα, δίνω περισσότερη προσοχή στο σώμα μου και θέλω πάντα να είμαι 100% έτοιμος.

Τώρα θέλω να κάνω μια καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να επιστρέψω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με αυτό το κλαμπ ή με κάποιο άλλο. Ξέρω τι άλλο μπορώ να δώσω σε αυτό το άθλημα, διότι βλέπω καθημερινά πώς προπονούμαι. Νομίζω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου και τύχης».

Σκόραρε ο Μακέντα

Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με δύο ημίχρονα των 35 λεπτών με αντίπαλο την ομάδα Κ-19 έδωσε ένα γκρουπ παικτών, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν πρόγραμμα προπόνησης. Θεραπεία έκαναν οι Μουνιέ, Βέργος και ατομικό ο Κάτσε. Το φιλικό βρήκε νικήτρια την πρώτη ομάδα με 1-0 χάρη σε γκολ του Μακέντα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Με την πρώτη ομάδα έπαιξε για ένα ημίχρονο ο υπό δοκιμή Νιάν.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας (36′ Αποστολάκης), Παντελάκης, Οικονόμου, Στάικος, Δώνης, Θεοχάρης (36′ Εμμανουηλίδης), Χατζηθεοδωρίδης, Κουντουριώτης (36′ Νιάν), Μακέντα.

Παναθηναϊκός Κ-19: Κότσαρης, Βαγιαννίδης, Μαμιδάκης, Ζερβόπουλος, Καραγιάννης, Σκεντεράι, Εμμανουηλίδης, Αθανασακόπουλος, Σέχου, Σερπέζης, Τζαβίδας. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Σπίνος, Σαντικάι, Παρασκευόπουλος, Παλασκώνης, Ζαγαρίτης, Σαμαράς, Καλομοίρης, Κώστας, Παπαδόπουλος, Σιφναίος.