Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο μιλούσε στη μεικτή ζώνη όταν αισθάνθηκε κάποιον να τον διακόπτει. Γυρίζοντας το βλέμμα αντίκρισε τον συμπαίκτη του στην Εθνική Βραζιλίας, Νεϊμάρ: «Συγχαρητήρια, έπαιξες καταπληκτικά», του είπε ο 26χρονος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, αγκαλιάζοντάς τον, πριν κατευθυνθεί προς την έξοδο.

Ο Φιρμίνο είχε τραυματιστεί στο μάτι από το χέρι του Βερτόνχεν στο ματς του περασμένου Σαββάτου με την Τότεναμ.

Μπήκε στον αγώνα στη θέση του Στάριτζ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το γκολ της νίκης για τη Λίβερπουλ. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που φοβόταν πως δεν θα τον είχε στη διάθεσή του, χάρηκε όχι μόνο για το γκολ, αλλά και για τον τρόπο που το πανηγύρισε (κρύβοντας το μάτι). «Μ’ άρεσε ο τρόπος που πανηγύρισε. Είναι απίστευτο αυτό που έκανε έπειτα από το χτύπημα που είχε το Σάββατο. Δεν υπάρχουν άλλα καλά λόγια να πεις για τον Φιρμίνο».

Ο Σαντιό Μανέ πάντως είχε διάθεση για αστεία: «Δεν χρειάζεσαι το μάτι για να παίξεις», είπε στον 26χρονο Βραζιλιάνο, στον οποίο την παραμονή του αγώνα έστειλε μήνυμα που έγραφε: «Ελα Μπόμπι, σε χρειαζόμαστε». Ο Φιρμίνο πήγε προχθές το πρωί στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ στο Μέλγουντ και είπε στον Κλοπ ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Η απουσία του από την αρχική ενδεκάδα έδωσε την ευκαιρία στον Ντάνιελ Στάριτζ και αυτός την εκμεταλλεύτηκε ανοίγοντας το σκορ: «Νομίζω ότι παίζουμε με μεγαλύτερη σιγουριά. Ο Φιρμίνο ήταν εκτός, αλλά ο Στάριτζ που τον αντικατέστησε σκόραρε και γενικά μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Αυτό δείχνει ποιότητα, αλλά και βάθος στο ρόστερ. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, καθώς κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο», παρατήρησε ο Τζο Γκόμεζ.

Η ουσία είναι ότι η Λίβερπουλ πέτυχε την έκτη νίκη της σε ισάριθμα επίσημα ματς στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και οι οπαδοί που έχουν ζήσει κάτι τέτοιο είναι πάνω από 60 χρονών. Είχε να συμβεί από την περίοδο 1961-62.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακάλυψε… ορειβατικές ικανότητες στους παίκτες του: «Δεν υπάρχει βουνό που δεν μπορούν να ανέβουν», είπε μετά το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν. «Πριν από δύο-τρία χρόνια, όλοι πίστευαν πως τέτοια παιχνίδια είναι ένα βουνό που δεν μπορούμε να ανέβουμε. Τώρα όλα έχουν αλλάξει και αυτό οφείλεται στην περασμένη σεζόν», είπε ο γερμανός τεχνικός.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Μο Σαλάχ στο γκολ του Φιρμίνο. Από τη λάθος πάσα του αιγύπτιου επιθετικού στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης για την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Σαλάχ αντικαταστάθηκε στο 85′ και είδε τα τελευταία λεπτά από τον πάγκο. Στο γκολ του Βραζιλιάνου πέταξε ένα μπουκάλι κάτω, κίνηση που παρεξηγήθηκε από τους χρήστες των social media. «Ελπίζω ότι πανηγυρίζει. Αλλωστε τους συνδέουν ισχυροί δεσμοί στο γήπεδο. Ο Σαλάχ πανηγυρίζει με τον δικό του τρόπο και στην αρχή σήκωσε ψηλά τα χέρια», σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό BT ο Ρίο Φέρντιναντ.

Αποθέωση για Μέσι

Στο μεταξύ, ο Λιονέλ Μέσι αποθεώθηκε από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ με το όγδοο χατ-τρικ που πέτυχε εναντίον της Αϊντχόφεν. «Ο Μέσι ξεπέρασε τον Ρονάλντο και είναι ο βασιλιάς των χατ-τρικ» σχολίασε η «Marca», ενώ η «El Pais» σημείωσε πως ο αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα «έδειξε το γνωστό του πρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ καθορίζοντας το αποτέλεσμα με ένα νέο χατ-τρικ». Το «Spiegel» έγραψε: «Ο Μέσι ήταν ηγέτης της Μπαρτσελόνα σε μία καθαρή νίκη στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ». Σε έναν μαγικό Μέσι αναφέρθηκε η «Daily Μail», υπογραμμίζοντας πως έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε Ιντερ και Τότεναμ. Τέλος, η «Gazzetta dello Sport» σημείωσε: «Δυνατός Μέσι, ανοίγει το σκορ, συνεχίζει, και συμπληρώνει ένα χατ-τρικ».