Σε ποτάμια δακρύων πνίγηκε το ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ με τα χρώματα της νέας του ομάδας, Γιουβέντους. Μια εξέλιξη που ούτε η αμερικανίδα συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Το πολυθρύλητο πάντρεμα της Γηραιάς Κυρίας με τον CR7 με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής είχε τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη. Στο 154ο παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Βαλένθια στο Μεστάγια,  ο Ρονάλντο αντίκρισε την πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του στη διοργάνωση, όταν έγινε αντιληπτός να τραβά τα μαλλιά του αμυντικού Τζέισον Μουρίγιο εκτός φάσης, στο σημείο του πέναλτι.

Τα μάτια του πλουσιότερου αθλητή του κόσμου ξαφνικά πλημμύρισαν με δάκρυα για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά τον τελικό του Euro 2004 και εγκατέλειψε με σκυμμένο κεφάλι τον αγωνιστικό χώρο.

Με δεδομένη την τιμωρία του με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό, ο Ρονάλντο δεν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τρίτη και τέταρτη αγωνιστική. Η Γιουβέντους πάντως κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-0) με δύο γκολ από πέναλτι του Πιάνιτς.

Ιδανικό κοντράστ

Η Ρεάλ έστειλε με τη σειρά της ηχηρό μήνυμα από το Σαντιάγο Μπερναμπέου: Ποιος Ρονάλντο; Η Βασίλισσα δημιούργησε το ιδανικό γι’ αυτήν κοντράστ με την αποβολή του CR7 νικώντας με 3-0 τη Ρόμα με εντυπωσιακά γκολ δύο πρώην αντίζηλων του Πορτογάλου, του Ισκο και του Μπέιλ, αλλά και του Μαριάνο, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το νούμερο 7!

Ταυτόχρονα η Ρεάλ έγραψε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην Ιστορία της καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει για 43ο συνεχόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, παίρνοντας το ρεκόρ από την Τότεναμ.

Ηττα – σοκ της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λυών στο μισοάδειο Ετιχαντ με 2-1. Οι Πολίτες έδειξαν το κακό τους πρόσωπο επιτρέποντας στη γαλλική ομάδα να πετύχει δύο γκολ με τους Κορνέ και Φεκίρ. Μείωσε ο Μπερνάρντο Σίλβα.

Οι Πολίτες έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που γνωρίζει την ήττα σε τέσσερα συνεχόμενα ματς στη διοργάνωση.

Η Μπάγερν δεν καταλαβαίνει ούτε από απουσίες ούτε από τραυματίες. Οι Βαυαροί νίκησαν την Μπενφίκα στη Λισαβόνα με 2-0 με ένα από τα πρώην αγαπημένα παιδιά των Λουζιτανών, τον Σάντσες, να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της Μπάγερν. Το σκορ άνοιξε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολ Πογκμπά υπάκουσε τον Ζοζέ Μουρίνιο και μεταμορφώθηκε σε Φέντερερ προσαρμοζόμενος άριστα στον πλαστικό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Γιουνγκ Μπόις. Ο Γάλλος πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ στον Μαρσιάλ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Γιουνάιτεντ στη νίκη με 3-0.