Μου λένε πως δεν του άρεσε του Δώνη που βγήκε η δοκιμή του συστήματος (4-3-3) προς τα έξω. Οι διαρροές, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο για τον Παναθηναϊκό, που θέλει να εκπλήσσει τους αντιπάλους του, είναι ό,τι χειρότερο και ο προπονητής προσπαθεί να τις εκμηδενίσει. Αρχικά, ήταν η ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές. Η συνέχεια θα είναι πιο σκληρή, αν δει και πάλι το ίδιο φαινόμενο. Και θα αγγίζει ή και θα φτάνει μέχρι και το πρόστιμο. Ο Δώνης είναι έμπειρος προπονητής και γνωρίζει πως δεν μένουν όλα κρυφά από τις προπονήσεις. Αλλά όταν αυτό μπορεί να κάνει ζημιά στην ομάδα του και κατ’ επέκταση στον ίδιο, μπορεί να γίνει άλλος άνθρωπος.

Μια γροθιά

Απλά… Καραϊσκάκη, σε πρεμιέρα ευρωπαϊκή αύριο βράδυ. Πάνω από 29.000 ερυθρόλευκοι οπαδοί έχουν κλείσει θέση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το παιχνίδι με τους Ανδαλουσιανούς και τις επόμενες ώρες αναμένεται να εξαφανιστούν τα εναπομείναντα «μαγικά χαρτάκια». Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται καθημερινά και τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου θα είναι ανοιχτά και σήμερα από τις 10 έως τις 6. Μετά τις επιστροφές των Ισπανών μάλιστα υπάρχουν και φθηνά εισιτήρια, τα οποία αναμένεται να κάνουν φτερά! Εκτός από τα εκδοτήρια, εισιτήρια για την πρεμιέρα του Europa League διατίθενται και μέσω Ιντερνετ από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Στο μεταξύ χθες διατέθηκαν επίσης 200 κάρτες διαρκείας. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα και αναμένεται σύντομα να σπάσει το φράγμα των 20.000 διαρκείας. Μια γροθιά κόσμος και ομάδα για νέες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τιράμ

«Θα ντρεπόμουν αν ήμουν Ιταλός». Η παλιά δόξα του γαλλικού ποδοσφαίρου και διάσημος ακτιβιστής Λιλιάν Τιράμ μίλησε με σκληρά λόγια για τη χώρα που κάποτε του έδωσε παντεσπάνι, αγωνιζόμενος με την Πάρμα και τη Γιουβέντους. Αιτία, η παρουσία στην ιταλική κυβέρνηση του ακροδεξιού Ματέο Σαλβίνι, γνωστού για τη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική του. «Θα το έβρισκα ντροπιαστικό η χώρα μου να εκπροσωπείται από ένα τέτοιο άτομο. Πρώτα απ’ όλα ανησυχώ γιατί είμαι μαύρος και ξέρω πως ο ρατσισμός δεν είναι αστείο. Ανησυχώ γιατί ο ρατσισμός είναι πάντοτε βίαιος και πολλοί λευκοί δεν αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο δεν ζει σε μια φούσκα. Οταν υπάρχει φασισμός στην κοινωνία θα τον βρεις και στα στάδια».

Κερί για την ειρήνη

Η παγκόσμια ειρήνη είναι ένα από τα βασικά μηνύματα που επιχειρούν πάντα να περάσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Την Παρασκευή το απόγευμα σε έναν κατεξοχήν ολυμπιακό χώρο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, θα έχουμε το μήνυμα για την ειρήνη.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Connect Athens εκείνη τη μέρα από το πρωί συμμετέχουν και οργανώνουν εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης. Οι οποίες θα κορυφωθούν στις 8 το βράδυ, όταν όλοι οι συμμετέχοντες στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα ανάψουν ένα μικρό κερί για να φωτίσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης και να δείξουν ότι η ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων και των λαών δεν είναι άπιαστο όνειρο.

Νερό στο κρασί, κύριε πρόεδρε…

Διπλωματία και όχι γροθιές στο μαχαίρι χρειάζεται η υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και γι’ αυτό νομίζω ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πρέπει να ρίξει νερό στο κρασί του! Κατά την προσφιλή συνήθειά του να βάλλει κατά πάντων, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε προχθές ότι «το θέμα είναι λίγο μπερδεμένο και έχει να κάνει με τους ατζέντηδες που ασκούν ένα παρασιτικό επάγγελμα, αλλά ελπίζω ότι ο Αντετοκούνμπο θα κατανοήσει ότι χάρη στην Ελλάδα βρίσκεται στις ΗΠΑ και πρωταγωνιστεί».

Βεβαίως το θέμα Αντετοκούνμπο δεν έχει να κάνει μόνο με τους ατζέντηδες, αλλά και με τον ίδιο τον Γιάννη και με τις συγκυρίες (των εμβόλιμων παραθύρων της FIBA) και με τους Μπακς και με τους χειρισμούς της ΕΟΚ, οπότε περισσότερο από άγριες φωνές, αντιπαραθέσεις και άνοιγμα μετώπων απαιτούνται συντονισμένες και μάλιστα διπλωματικές ενέργειες.