Το τοπίο στο Πόρτο Χέλι μοιάζει ερημικό. Οι προβολείς οι οποίοι έπεφταν πάνω στο γκαζόν και στους λευκούς τοίχους των μεγάλων, πολυτελών κατοικιών έσβησαν δημιουργώντας ένα μάλλον μελαγχολικό σκηνικό. Η έπαυλη που αγόρασαν στην περιοχή ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και η σύζυγός του Μάξιμα παρουσιάζει μια μικρή κινητικότητα, καθώς κάποιοι εργάτες μαζί με κηπουρούς φροντίζουν τους κήπους και τους εξωτερικούς χώρους λίγο πριν κλείσουν τις πόρτες για τους χειμερινούς μήνες.

Οι ξένοι γαλαζοαίματοι, διεθνείς τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες, έκαναν πάντως έντονη την παρουσία τους στο Πόρτο Χέλι αγοράζοντας σπίτια και μεγάλες εκτάσεις.

Συντροφιά ελλήνων επιχειρηματιών συζητούσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στο κλασικό Blue Pine της Κηφισιάς γύρω από τα ποσά που ξόδεψαν ελβετός τραπεζίτης για την αγορά κατοικίας επιχειρηματία (προς τη μεριά του Αγίου Αιμιλιανού), αλλά και της ωραιότερης, ίσως, έκτασης η οποία μέχρι πριν από λίγους μήνες έφερε τη σφραγίδα της παλιάς οικογένειας βιομηχάνων Πίτσος.

Οι επιχειρηματίες επεσήμαναν μάλιστα ότι τη γνωριμία (η οποία κατέληξε στην αγορά της έκτασης και της κατοικίας) μεταξύ του έλληνα βιομηχάνου και του γερμανού αγοραστή έκανε ο ίδιος ο βασιλιάς της Ολλανδίας. Οι φήμες αναφέρουν ότι ο Γερμανός είναι στενός φίλος του Βίλεμ-Αλεξάντερ και λάτρης αυτής της περιοχής της Πελοποννήσου.

Η πρώτη θέση και οι λίγοι και εκλεκτοί για τον Μόραλη

Οι μεγάλες «συμφωνίες» γύρω από τις αγοραπωλησίες κατοικιών, αλλά και ολόκληρων ιδιόκτητων περιοχών, συνεχίζονται με… αμείωτη ένταση.

Το φθινόπωρο «κουβαλάει» μαζί του τα σημαντικότερα deals, τα οποία ίσως κάποια στιγμή αντικρίσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Το Πόρτο Χέλι διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών. Ισως επειδή εκεί έχουν πολλούς φίλους οι οποίοι ανακάλυψαν πρώτοι τη γοητεία που εκπέμπει η περιοχή.

Επιστροφή στην πολύβουη Αθήνα. Η έκθεση του μεγάλου Γιάννη Μόραλη στο Μουσείο Μπενάκη είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσουν τα θέματα με πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται, ως γνωστόν, αύριο Πέμπτη, κάποιοι όμως θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα του Μόραλη μία ημέρα πριν μέσα από ένα private viewing. Ανθρωποι της τέχνης, συλλέκτες, γκαλερίστες, art dealers και επιχειρηματίες θα συναντηθούν στους φιλόξενους πάντα χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Η συναυλία των Σαλβατόρε Ανταμό και Βασίλη Λέκκα πριν από λίγες βραδιές στο Ηρώδειο συγκέντρωσε, ως γνωστόν, το ενδιαφέρον του κόσμου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του International Foundation for Greece (IFG) – Aspasia Leventis. Τα έσοδα διατέθηκαν για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Δήλου.

Το λιμάνι στο Κατάκολο έχει πλέον το όνομα «Ιωάννης Σπ. Λάτσης»

Η τελετή ήταν όμορφη, συγκινητική, χαμηλών τόνων. Oλα τα μέλη της οικογένειας Λάτση έδωσαν το «παρών» στην τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού του Κατακόλου σε Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης. Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, με πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου να δίνουν το «παρών». Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο μεγαλοεπιχειρηματία, ευεργέτη του Κατακόλου Γιάννη Λάτση, με ομόφωνη απόφασή του, πρότεινε αρμοδίως την αλλαγή του ονόματος του λιμανιού σε Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης. Την κορδέλα έκοψε η κ. Εριέττα Λάτση έχοντας στο πλευρό της τον γιο της Σπύρο Λάτση και τις κόρες της Μαριάννα (φορούσε ένα λιτό, μαύρο κοστούμι και συνοδευόταν από τα παιδιά της Πάρη και Εριέττα) και Μαργαρίτα, η οποία κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Μονακό. Οι ομιλίες των επισήμων πραγματοποιήθηκαν μπροστά στο (επισκέψιμο για το κοινό) πλωτό μουσείο «Νεράιδα»…