Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται πλέον όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία Folli Follie Group, o οποίος θα κάνει φύλλο και φτερό τους ισολογισμούς της εταιρείας και των χρήσεων προ του 2017, αλλά και τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων που εμπλέκονται με αυτή. Στόχος είναι να διερευνηθούν ενδεχόμενες παραβάσεις που μπορεί να έχουν διαπραχθεί και δεν έχουν παραγραφεί τόσο σε σχέση με πρόσωπα που εμπλέκονται με την εταιρεία όσο και άλλων ενδεχομένως και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ευθύνες ή παραλείψεις σε σχέση με την υπόθεση της Folli Follie.

Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει στα χέρια του τον φάκελο που προσκόμισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ωστόσο τα στοιχεία που περιέχονται αφορούν μόνο την τελευταία χρήση του 2017 για παρατυπίες, στην οποία άλλωστε η Επιτροπή προχώρησε στην επιβολή  προστίμου 4,020 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία αλλά και σε εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει επιπλέον στοιχεία, τα οποία όμως η διοίκηση της FF δεν προσκόμισε, με αποτέλεσμα χθες να προχωρήσει σε επιβολή νέου προστίμου ύψους 300.000 ευρώ με την αιτιολογία της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, καθώς η εταιρεία δεν προχώρησε στη παροχή στοιχείων που της είχαν ζητηθεί, πέραν αυτών που σχετίζονται με τα ταμειακά διαθέσιμα, που αφορούν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της για τη χρήση 2017. Κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς έκαναν λόγο για μια αναμενόμενη κίνηση από την Επιτροπή, ωστόσο συνεχίζουν να διατυπώνονται ερωτηματικά αναφορικά με την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας τις επόμενες ημέρες, εξετάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του θα κρίνει και εάν θα καλέσει ως ύποπτα φυσικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση στα οποία έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

Επόμενο βήμα θα είναι και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

 

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ. Και ενώ η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα προχωρεί, «τρέχει» και η δίμηνη παράταση της προσωρινής διαταγής για προστασία από πιστωτές της FF, την οποία πέτυχε την περασμένη εβδομάδα, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης για την ένταξη της εταιρείας στον Πτωχευτικό Κώδικα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απαγόρευσε προσωρινά:

n Τη λήψη ή τη συνέχιση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της εταιρείας.

n Τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση προσωρινής διαταγής εις βάρος της εταιρείας.

n Την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και της σύστασης ενεχύρου επί περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, καθώς και την εκποίηση ακινήτων αυτής.

n Τη διενέργεια αντιλογισμού, συμψηφισμού, συμψηφιστικών εγγραφών, καθώς και την επιβολή μέτρων χρηματικής δέσμευσης οποιασδήποτε μορφής επί των τραπεζικών καταθέσεων και λογαριασμών της εταιρείας για τις απαιτήσεις που υφίστανται εις βάρος της ανεξαρτήτως του χρόνου γενέσεώς τους. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα παράτασης ισχύος της προσωρινής διαταγής για τους συνοφειλέτες και συνεγγυητές της FF Γεώργιο Κουτσολιούτσο και Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ενώ απέρριψε και τις αιτήσεις που είχαν υποβάλει η θυγατρική της FF ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Folli Follie Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, συνεγγυήτρια της εταιρείας, για αντίστοιχη προσωρινή διαταγή.