Νέες εκδόσεις BMW X1 και X2

Η γκάμα των μικρών, μικρομεσαίων SUV της BMW απέκτησε μια νέα ντίζελ έκδοση 2 λίτρων. Αφορά την έκδοση sDrive20d, η οποία θα είναι διαθέσιμη εμπορικά από τον προσεχή Νοέμβριο. Το νέο μοτέρ αποδίδει 190 ίππους και με άφθονα αποθέματα ροπής – κύριο χαρακτηριστικό των πετρελαιοκίνητων μοντέλων – εξασφαλίζει επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9’’. Θα προσφέρεται με μοτέρ οκτώ σχέσεων, αυτόματο. Επίσης, το ίδιο μοτέρ θα προσφέρεται και σε έκδοση 150 ίππων.

Kia ProCeed: Παντρεύει κουπέ με στέισον

To Kia ProCeed αποτελεί τη νέα εκδοχή του γνώριμου μικρομεσαίου μοντέλου, το οποίο σε εμφάνιση παντρεύει δύο κατηγορίες: των κουπέ και των στέισον βάγκον. Το νέο Kia ProCeed αγγίζει σε μήκος τα 4,6 μέτρα, είναι από τα πιο άνετα μοντέλα της κατηγορίας του και αυτό εγγυάται το μεγάλο μεταξόνιο των 2,65 μέτρων. Το νέο μοντέλο, εκτός από το άνετο σαλόνι, διαθέτει και μεγάλο χώρο αποσκευών 594 λίτρων. Ιδιαίτερα πλούσια είναι η γκάμα των μοτέρ, όπως ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDi βενζινοκινητήρας των 120 ίππων και ο τετρακύλινδρος 1.400άρης των 140 ίππων. Η έκδοση GT φέρει τον 1.6 T-GDi που αποδίδει 204 ίππους. Το ντίζελ είναι 1,6 λίτρων με 136 ίππους.

Fiat 500X: Το ανανεωμένο μοντέλο πατάει πόδι στη χώρα μας

Από 16.900 ευρώ προσφέρεται και στην ελληνική αγορά το νέο Fiat 500X, η πιο crossover εκδοχή του ιταλικού μοντέλου. Διαθέτει ανανεωμένη εμφάνιση, με την πιο προσιτή έκδοση – των 16.900 ευρώ – να φέρει μοτέρ 1.6 E-Torque 110 ίππων. Επίσης, προσφέρεται με 1.000άρι τούρμπο μοτέρ βενζίνης με 120 ίππους που κοστίζει 19.000 ευρώ, ενώ οι πιο πλούσιες εκδόσεις – όπως η Cross – κοστίζουν κάτι παραπάνω από 20.000 ευρώ. Το Fiat 500X είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξωμάτων (Urban & Cross).

O Nίκος Γιαννουσάς, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη Volvo Car Hellas

Ο Νίκος Γιαννουσάς, με πολυετή πείρα στην αγορά αυτοκινήτου, είναι ο νέος πρόεδρος της Volvo Car Hellas. Στο παρελθόν έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διάφορες μάρκες του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει γενικός διευθυντής εισαγωγικών εταιρειών και μονάδων συναρμολόγησης οχημάτων, καθώς και διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης Δικτύου σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αφρική.