Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 225 ατόμων προχωρά η ΔΕΗ. Οι προσληφθέντες αναμένεται να καλύψουν εποχικές ή παροδικές ανάγκες του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα του Δήμου Εορδαίας, για τις μονάδες του Νομού Κοζάνης. Η διάρκεια των συμβάσεων είναι οκτώ μήνες, ενώ οι θέσεις είναι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στις ειδικότητες οι οποίες ζητούνται είναι: μηχανοτεχνίτες, ηλεκτροοξυγονοκολλητές, μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων, χειριστές μηχανημάτων τεχνικών έργων, τεχνίτες ορυχείων, οδηγοί φορτηγών χωματουργικών αυτοκινήτων, χειριστές γεωτρύπανων, πολιτικοί μηχανικοί, γεωλόγοι, αλλά και τεχνολόγοι τοπογράφοι μηχανικοί.

Σε ό,τι αφορά την εντοπιότητα, προηγούνται οι δημότες των Τοπικών Κοινοτήτων Μαυροπηγής, Κομάνου της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας, οι οποίες τελούν υπό μετεγκατάσταση λόγω των εξορυκτικών δραστηριοτήτων των ορυχείων, καθώς και οι δημότες της Τοπικής Κοινότητας Προαστείου της Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας, οι δημότες της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης της Δημοτικής Ενότητας Δημητρίου Υψηλάντη του Δήμου Κοζάνης, όπου δραστηριοποιείται η ΔΕΗ με τη διάνοιξη νέου ορυχείου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την αίτησή τους είτε αυτοπροσώπως (ή με εξουσιοδότηση) είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΗ ΑΕ / Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, 7ο χιλ. Πτολεμαΐδας – Κοζάνης, ΤΘ 21, ΤΚ 50 200 – Πτολεμαΐδα, (τηλ. 24630-52.437). Υπενθυμίζεται πως κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία και μόνο αίτηση. Η υποβολή των αιτήσεων, που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου, λήγει τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.